Travel

Hoe overleef je een vakantie met je vriendinnen?

Lekker met vriendinnen op vakantie. Eindelijk even een weekje weg van het thuisfront en genieten met je vriendinnen. Of je nu met twee of tien vriendinnen op vakantie gaat; het kan soms nogal eens lastig worden op vakantie. De één wil graag de hele dag aan het zwembad liggen, terwijl de ander graag naar de stad wil. What to do?!

# Maak afspraken van tevoren
Het begint eigenlijk allemaal al bij de voorbereidingen. Waar gaan jullie heen? Wanneer gaan jullie? Zorg dat iedereen het met elkaar eens is en kom elkaar ook een beetje tegemoet. Als deze afspraken allemaal gemaakt zijn, is het ook belangrijk om afspraken te maken voor de vakantie zelf. Maak bijvoorbeeld een planning wat jullie gaan doen. Je wilt natuurlijk geen ruzie tijdens de vakantie over dit soort dingen. Zijn er bepaalde dingen die jullie niet willen, vertel dit dan tegen elkaar!

via GIPHY

# Zoek informatie over de bestemming
Als je weet waar je naartoe gaat, dan kun je alvast wat informatie opzoeken over de bestemming. Zorg dat je weet wat er allemaal te doen is. Hier kun je dan eventueel ook rekening mee houden in je planning. Het leukste is om dit samen met je vriendinnen te doen. Zo weten jullie precies wat er allemaal is en zo kunnen jullie ook meteen een leuke planning maken. 

# Zorg voor een budget
Het kan zijn dat jij veel meer of juist veel minder geld te besteden hebt tijdens de vakantie. Maak daarom een gezamenlijk budget. Het is niet leuk voor je vriendinnen als jij veel duurdere of veel goedkopere boodschappen doet. Als je van tevoren een budget afspreekt dan kan dit een hoop gedoe schelen. 

# Neem af en toe even afstand
Dat je met je vriendinnen op vakantie bent betekent niet dat jullie 24/7 met elkaar moeten zijn. Neem af en toe ook even je afstand en rust. Hier is niks mis mee en het kan een hoop irritatie voorkomen. Wanneer twee vriendinnen naar het strand willen en jij en een andere vriendin willen graag naar de stad toe: doe dit dan! Er is niks mis met afstand nemen. Het is vooral belangrijk dat iedereen het naar haar zin heeft. 

via GIPHY

# Wees eerlijk
Als je ergens geen zin in hebt dan mag je dit best aangeven. Vergeet niet dat je ook moet geven en nemen. Het is niet de bedoeling dat jij, of iemand anders, degene is die alles bepaalt. Je mag zeker gefrustreerd zijn en je mag hier ook zeker iets over zeggen, maar probeer wel aan de rest te denken.

# Blijf realistisch
De kans is aanwezig dat jullie geirriteerd raken. Het kan zijn dat je totaal geen zin hebt om ergens naartoe te gaan, of misschien vind je het wel super vervelend dat het zo’n rommeltje is in jullie verblijf. Je kunt erover praten met je vriendinnen, maar je kunt het ook lekker laten gaan. Je bent op vakantie! Probeer zoveel mogelijk te genieten.

via GIPHY

# Geniet!
Dit is misschien wel de belangrijkste van allemaal. Zorg dat je geniet! Dit geldt niet alleen voor jou, maar ook voor je vriendinnen. Vakantie is iets wat leuk moet zijn, dus zorg er ook voor dat je het leuk hebt of maakt. Als dingen even niet zo gaan zoals je had gehoopt dan is dat maar zo. Concentreer je op de leuke en positieve dingen en maak het de leukste vakantie ever!

Ga jij deze zomer ook met vriendinnen op vakantie?