Fashion

10 basics die iedere vrouw nodig heeft in haar kast

Sla een tijdschrift open of ga naar één van je favoriete (mode)websites en de kans is groot dat je er artikelen tegenkomt over basics die absoluut niet in je kast mogen ontbreken. Nu is het de beurt aan Girlscene om er een artikel aan te wijden! Met de volgende tien items in je garderobe heb je namelijk altijd iets te dragen en is je collectie zo goed als compleet.

1. Skinny jeans
Mogen we meteen even valsspelen? Eén van de musthave basic items die je in je kast hoort te hebben is een skinny jeans, maar dan het liefst wel in het donkerblauw én in het zwart. Plus een wit exemplaar voor de zomer. Hoe dan ook, skinny jeans is een must omdat je het op ontelbaar manieren kunt combineren. Bovendien kun je je outfit basic of juist chic maken met deze broek. Neem bijvoorbeeld een zwarte of leren skinny om je outfit net iets specialer te maken.

2. Sneakers
We kunnen wel stellen dat 2015 hét jaar van de witte sneaker was en eerlijk: eigenlijk hoort de sneaker standaard in je kast te staan. Of je nu houdt van adidas of juist Converse All Stars: een sneaker is altijd goed. Bovendien kun je sneakers hartstikke stylish dragen door de rand van je broek even om te slaan en je shirtje in je broek te stoppen. Instant chic.

3. Zwart jurkje
Het klinkt misschien als een cliché, maar met een goed zwart jurkje in je kast heb je altijd iets te dragen. Het hoeft niet per se een little black dress te zijn, zo lang je je maar prettig voelt bij de lengte van de jurk. Het kan dus ook een midi jurk zijn! Er zijn altijd momenten waarop je een jurk kunt dragen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een etentje, een date of een feestje? In geval van nood zit je met een zwarte jurk goed.

4. Trenchcoat
Onder de jassen is de trenchcoat een klassieker. Dit is zo’n typische jas die nooit uit de mode gaat en die je dus seizoenen lang kunt dragen. Ideaal toch? Deze zomer zie je vooral trenchcoats van soepele stoffen, terwijl de klassieke trenchcoat de rest van het jaar prima gedragen kan worden. Met een beige trenchcoat kom je altijd uit de voeten, maar iedere andere kleur kan natuurlijk ook.

5. Witte blouse
Op sommige dagen ga je wat netter gekleed dan normaal. Je hoeft niet per se een complete collectie aan mantelpakjes aan te schaffen hiervoor. Integendeel! Pak je mooiste skinny jeans uit de kast met een witte blouse en je outfit is on point. Bij een witte blouse hoef je trouwens niet te denken aan de standaard witte blouse. Kies voor de verandering eens voor een blouse met V-hals of juist een oversized variant waarbij je de mouwen opstroopt.

6. Enkellaarzen
Omdat het in Nederland niet altijd even mooi weer is mag een paar enkellaarzen in je kast niet ontbreken. Deze schoenen komen elk seizoen goed van pas, zelfs in de zomer! Bovendien kun je enkellaarzen met zo’n beetje iedere outfit combineren. De perfecte basic dus.

7. Zwarte pumps
Waarschijnlijk maak je er niet heel vaak gebruik van en toch zijn zwarte pumps een echte basic. Of je nu naar een bruiloft gaat of naar een diploma uitreiking, met zwarte pumps aan je voeten tover je iedere outfit om van basic naar gekleed. Vind je ‘gewone’ zwarte pumps saai? Ga dan voor een paar van suède, pumps met enkelbandje of een schoen met een ongewone hak.

8. Zwart jasje
Wie heeft er tegenwoordig geen zwart jasje aan de kapstok hangen? Een leren jasje is altijd goed, net als een zwarte blazer. Om er niet té netjes en te zakelijk uit te zien kun je kiezen voor een zwarte oversized blazer zonder knoop. Dit type jasje is net iets beter te combineren dan de klassieke blazer.

9. Gestreept shirt
Op de Girlscene redactie houden we ontzettend van gestreepte shirts en stiekem vinden we dat jij er ook minstens één moet hebben. Een wit shirt met een Bretonse (blauwe) streep kun je altijd dragen en gaat nooit uit de mode. Oversized of juist strak om het lichaam: dit shirt combineer je op ontelbaar veel manieren en is net iets minder basic dan een effen shirt.

10. Flared of boyfriend jeans
Flared jeans zijn dit jaar helemaal hot, maar eerlijk is eerlijk: er zijn ook periodes waarin je deze broek nooit ziet. De boyfriend jeans daarentegen is wel here to stay. Kies daarom naast de standaard skinny voor nog één model als het om jeans gaat. Wie graag er vrouwelijk uitziet gaat voor flared en wie meer van stoere en casual kleding houdt draagt waarschijnlijk liever een boyfriend jeans.

Wat zijn volgens jou dé basics die iedereen moet hebben?

Must reads 👀