Fashion

9 modetrends die hun beste tijd hebben gehad

Het ene moment vind je flared jeans en chokers helemaal geweldig, het andere moment wil je er niet dood in gevonden worden. Mode verandert constant. In het begin is een trend nog leuk, maar op een gegeven moment zie je het kledingstuk of de accessoire zó vaak dat de lol er wel vanaf is. Remember de So Real zonnebril van Dior? Een typisch geval van ooit heel cool, maar nu niet meer. Deze modetrends hebben hun beste tijd gehad.

Allereerst: mode draait niet om trends. Het gaat erom dat jij je goed voelt in de kleding en accessoires die je draagt. Als jij groot fan bent van (één van) deze trends dan moet je het natuurlijk blijven dragen! Iedereen mag uiteraard voor zichzelf bepalen hoe hij of zij eruitziet :-).

Adidas Stan Smith
Je kunt de deur niet meer uit zónder Adidas Stan Smiths te zien. De sneakers zijn razend populair en dat is het ‘m juist: de lol is er wel vanaf. Hoewel we de trend dankbaar zijn dat we niet meer op stiletto’s van 7 centimeter hoeven te paraderen om er hip uit te zien, zijn de sneakers niet meer zo origineel. En ook: heeft iémand een manier gevonden om deze sneakers wit te houden?!

Birkenstock sandalen
De zomer is aangebroken en dat betekent dat het weer tijd is voor sandalen! Maar niet die van Birkenstock, please. Er was een tijd dat de chunky sandalen, het Arizona model, helemaal hip waren maar die tijd is voorbij. Heel eerlijk: deze sandalen zijn best wel lomp. Als je het schoeisel combineert met een super vrouwelijk jurkje dan kan het misschien nog, maar anders ziet je look er al gauw oncharmant uit. 

Dior So Real zonnebril
Op de vakantiekiekjes van vorig jaar ontkom je er niet aan: de Dior So Real zonnebril zag je overal. Veel celebrities zijn met dit model gespot. Toegegeven: het is een mooie zonnebril, maar wie wil er €419,00 neertellen voor een zonnebril?! Een torenhoge prijs voor een accessoire als je het ons vraagt. Al helemaal als je je bedenkt dat iedereen ermee, al dan niet met een knock off, rondloopt. Nee, doe ons maar een betaalbare zonnebril die je niet overal op straat ziet!

Nike Huarache
Het Huarache design is gebaseerd op waterskie laarsjes en sandalen. Het resultaat is een sneaker die ons doen denken aan robots. Het model was ooit hartstikke hip, maar als je er écht goed naar kijkt dan kun je niet ontkennen dat het ehhh… aparte sneakers zijn. Laten we het zo zeggen: er zijn charmantere sneakers in de winkels te vinden. 

Rijgshirt 
Het rijgshirt is sexy en zeker on trend, maar je ziet het model inmiddels zo vaak op straat dat het niet meer zo origineel is. Ook is een rijgtop niet zo handig voor in de zomer, denk maar aan de tan lines die je ervan krijgt… De rijgtop was leuk, maar we zijn nu wel weer toe aan een nieuwe trend.

Rok met knopen
Je ziet ‘m overal: de rok met knopen. Vooral in een denim of suède variant. Alexa Chung was één van de eersten die ermee werd gespot, toen volgden de fashionbloggers en inmiddels is de hele wereld veroverd. En dat maakt de rok met knopen een beetje afgezaagd. Next, please!

Cutouts
Het was een tijdje helemaal on trend om cutouts in je kleding te hebben. Maarre… waarom zou je eigenlijk een kledingstuk kopen waar happen uit zijn? Ook zitten de cutouts vaak op ongelukkige plekken zoals bij je zij waardoor je lovehandles uit het kledingstuk poppen. Of bij je middenrif waardoor je vetrolletje te zien is. Nee, wij betalen liever voor een kledingstuk dat heel is. 

Furry sleutelhanger
Je sleutelbos was ineens een fashion accesoire geworden. Althans, als je er een furry sleutelhanger aan had hangen. Het fluffy bolletje is in allerlei kleuren verkrijgbaar. Helaas zijn lieve konijntjes vaak het slachtoffer van deze trend en dat is reden genoeg om deze trend te verbannen!

Ripped jeans
“Waarom heb je een kapot kledingstuk aan?” is ongetwijfeld de reactie van je moeder geweest toen je met ripped jeans de huiskamer in liep. Omdat het mode is! Maar moeders hebben altijd gelijk en stiekem ook met deze kwestie. Het is eigenlijk best gek dat we massaal rondlopen met een broek die zo erg gescheurd is dat je hele knie eruit komt…

Met welke trend ben jij helemaal klaar?

Must reads 👀