News

Waarom je je handen niet meer moet drogen aan een handdroger

Je hebt net je business gedaan, wast vervolgens je handen en daarna droog je jouw handen. Tegenwoordig vind je op veel wc’s high speed handdrogers. Handig, want zo heb je niet meer te maken met plakkende papiertjes of theedoeken die nog nat zijn van de voorganger. En je handen zijn binnen no time droog! Maar de handdrogers blijken lang niet zo ideaal te zijn als je denkt…

Als je je handen wast dan wil je natuurlijk dat ze schoon worden. Maar als je ze droogt aan een handdroger, gebeurt juist het tegenoverstelde! Wat blijkt: handdrogers zijn een broeinest van bacteriën. Iew!

Een recente studie toont aan dat zo’n supersnelle handdroger toch niet zo hygiënisch is als we denken. Het apparaat blijkt veel bacteriën te verspreiden! Een high speed handdroger blaast tegen 600 km/u lucht op je handen en verspreidt daarmee 60 keer meer bacteriën dan een traditionele handdroger. En zelfs 1300(!) keer meer bacteriën dan wanneer je een papiertje gebruikt!

De onderzoekers van de universiteit van Westminster brachten een virus aan op hun handen. Zij droogden hun handen op drie manieren: met papier, met een normale handdroger en met een high speed handdroger. De onderzoekers hebben gekeken hoe snel het virus zich verspreidt. De high speed handdroger kwam als slechtst uit de bus en hiermee is de kans dus het grootst om het griepje van je voorganger op te lopen.

Volgende keer toch maar voor een papiertje gaan?

Schrik jij van dit nieuws?

Bron