News

Jouw WhatsApp-berichten zijn toch niet zo veilig als je denkt

Onlangs kreeg je een bericht van WhatsApp, de app heeft ‘end-to-end encryptie’ toegevoegd. Dit betekent dat het voor derden onmogelijk is om jouw berichten, foto’s, video’s of spraakmemo’s te achterhalen. Wel zo’n fijn idee! Maar nu blijkt dat jouw Whatsapp-berichten toch niet zo veilig zijn als werd beloofd…

WhatsApp heeft een speciale functie toegevoegd die ervoor zorgt dat jouw chats beter beveiligd zijn. Door end-to-end-encryptie zijn jouw gênante selfies en onthullende berichten veilig en kan niemand, zelfs overheden niet, stiekem meelezen. 

Maar jouw WhatsApp-berichten blijken toch niet helemaal veilig te zijn. Het probleem: groepschats! Je zit waarschijnlijk in meerdere groepschats, dus de kans is groot dat iemand in een groep de WhatsApp-update nog niet heeft gedaan. Hierdoor zijn je berichten in de groepschat nog niet beveiligd. Het is zomaar mogelijk dat overheden, spionnen of anderen meelezen in de chat.

Hoewel je waarschijnlijk niets te verbergen hebt, kan het toch een onprettig idee zijn. Als je zeker wilt weten dat jouw WhatsApp-berichten beveiligd zijn, herinner de mensen in de groepschats er dan aan om hun WhatsApp te updaten!

Vind jij het een vervelend idee dat iemand mee kan lezen? Of heb je daar geen problemen mee?

Bron
Beeld: Pixabay