Lifestyle

Dit is mijn droombaan: Verpleegkundige

Heb jij ook een baan waar je al je hele leven van droomt? Manager van een eigen bedrijf, dolfijnentrainer, kinderverpleegkundige: er zijn heel veel verschillende droombanen en dit is voor iedereen persoonlijk. In deze rubriek vertellen Girlscene lezeressen over hun droombaan. Je leest alle ins & outs en ziet de leukste foto’s. Vandaag lees je alles over de droombaan van Tess.

Mijn droombaan is verpleegkundige op de kinderafdeling of richting gynaecologie en verloskunde. Als kind ben ik geopereerd aan mijn keel- en neusamandelen. Ik zag toen al die verpleegkundige in witte pakken en vanaf dat moment wist ik dat ik verpleegkundige wilde worden. Mijn moeder werkt zelf ook in een ziekenhuis.


Ik houd erg van het contact met de patiënten. In het ziekenhuis komen vaak zieke mensen en ik vind het ontzettend mooi om deze mensen te helpen naar een beter herstel en om zorg te bieden die zij nodig hebben. In het ziekenhuis is iedere dag anders. Je weet nooit wat de dag gaat brengen. Het kan enorm hectisch zijn en daarom is het belangrijk dat je rust houdt. Ik loop nu stage op de afdeling gynaecologie. Ik heb drie dagen meegelopen op de verloskamers en daar ook bevallingen gezien. Dit is één van de mooiste dingen om mee te maken. Als de patiënt na een operatie weer naar huis gaat en alles goed is verlopen dan weet ik: daar doe ik het voor!

Mijn werkzaamheden bestaan vooral uit het bieden van basiszorg, pre-operatieve zorg verlenen (je maakt de patiënt klaar voor de operatie), postoperatieve zorg (na de operatie vang je de patiënt op), je geeft medicatie en voert verpleegtechnische handelingen uit, houdt de gezondheidstoestand van de patiënt in de gaten en je werkt nauw samen met andere disciplines zoals artsen.

Wil jij ook meedoen aan deze rubriek? Stuur ons dan een mailtje o.v.v. “Dit is mijn droombaan” naar danique@girlscene.nl en wie weet staat jouw droombaan binnenkort wel op Girlscene!

Beeld: Pixabay

In verband met de privacy staan er geen persoonlijke foto’s in dit artikel.