Beauty

5 gezichtsmaskers voor ieder huidtype

Soms heeft je huid even een extra boost nodig, vooral nu het weer elke vijf minuten lijkt te veranderen… Gezichtsmaskers zijn ideaal om je huid even wat extra aandacht te geven. Lucky for us (en onze portemonnee) kun je gezichtsmaskers heel eenvoudig zelf maken. Wij zetten er alvast een aantal onder elkaar zodat je direct aan de slag kan! Dat wordt heerlijk relaxen vanavond.

1. Droge huid: avocado en honing
Dit masker is ideaal als je last hebt van een droge huid. De avocado en kokosolie in het gezichtsmasker zorgen er namelijk voor dat de huid weer opgeladen wordt en flink wat vocht binnenkrijgt. De honing in het maskers helpt om extreem droge plekjes te herstellen. Klink goed toch? Zelfs Victoria Beckham is fan! Maar hoe werkt het?

Neem een halve avocado, twee eetlepels honing en één halve theelepel kokosolie. Prak de avocado (zorg voor een rijpe!) en roer de overige ingrediënten door het mengsel. En… done! Heel simpel, maar zeer effectief.

Laat het gezichtsmasker ongeveer een kwartiertje intrekken en verwijder daarna voorzichtig met warm water.

2. Vette huid: aardbeien
Bij een vette huid is het belangrijk dat de huid goed gereinigd wordt. Dit verkleint namelijk de poriën en vermindert de kans op verstoppingen en puistjes. Aardbeien zijn perfect voor dit maskertje plus ze ruiken (en smaken) lekker! Niet stiekem alles opeten bij dit gezichtsmasker ;-).

Voor één masker heb je ongeveer vijf aardbeien, één theelepel honing en één eetlepel yoghurt nodig. Spoel de aardbeien af en verwijder de kroontjes van de aardbeien (het groene stukje). Meng alle ingrediënten in een blender totdat het een glad mengsel is geworden.

Breng het masker aan en laat ongeveer tien minuten zitten. Pas wel op met het gebied rondom je ogen, zorg dat je het niet te dicht in de buurt smeert. Spoel het masker af met lauwwarm water.

3. Onrustige huid: havermout
Heb jij last van een onrustige huid met puistjes, eczeem of acne? Dan moét je dit masker proberen! Havermout helpt de huid namelijk om te herstellen en samen met de honing en yoghurt werkt het kalmerend voor de huid.

Je hebt nodig: een bakje warm water, één theelepel honing, twee theelepels yoghurt, twee eetlepels warm water en ongeveer één eetlepel havermout. Meng de havermout en het water en roer totdat het de juiste dikte heeft. Voeg nu de honing en yoghurt toe in een blender en zorgt dat het een glad mengsel wordt.

Spoel na tien minuten het masker van het gezicht met warm water en dep (niet wrijven!) de huid droog.

4. Geïrriteerde huid: appelazijn
Verandering van het weer zorgt voor een rode, geïrriteerde huid. Appelazijn helpt de huid te stabiliseren en in combinatie met de havermout gezichtsmakers gaat het de irritatie tegen en zorgt het voor verlichting.

Voor dit masker heb je een kopje groene thee, één theelepel honing, één eetlepel appelazijn, twee eetlepels yoghurt en één eetlepel havermout nodig. Blend alle ingrediënten, met uitzondering van de thee, samen in een blender en voeg vervolgens drie eetlepels groene thee toe aan het mengsel. Voeg eventueel meer toe om het mengsel dunner te maken. Belangrijk is om te blijven roeren in het mengsel.

Laat het gezichtsmasker intrekken voor 15 minuten en verwijder daarna met lauwwarm water. Gebruik dit gezichtsmasker twee keer per week voor het beste resultaat.

5. Normale huid: perzik
Ook voor een normale huid is het belangrijk om zo nu en dan een gezichtsmasker te gebruiken. Dit masker zorgt voor een vocht boost en geeft je een gladde, soepele huid. Perfect als je even een oppepper nodig hebt!

Gebruik voor dit masker een rijpe perzik, één eetlepel honing, een ei en een eetlepel bloem. Schil allereerst de perzik in kleine stukjes, pak het ei en scheid het eiwit van het eigeel. Meng het eiwit, de perzik, de honing en bloem in een blender en zorg voor een mooi glad geheel.

Laat het masker 20 minuten zijn werk doen en spoel het daarna af met lauwwarm water.

Welk gezichtsmasker gebruik jij?

Bron, bron