Beauty

5 verschillende manieren om foundation aan te brengen

Vraag aan Girlscene’s Emma en Renée wat hun favoriete make-up product is en je kunt erop rekenen dat ze ‘foundation’ als antwoord geven. Tja, we houden gewoon ontzettend van foundation! Naast dat er ontelbaar veel verschillende soorten foundation zijn, kun je foundation ook op verschillende manieren aanbrengen. Girlscene legt het je in dit artikel uit.

Verschillende foundations kun je op verschillende manieren aanbrengen. Het is nu eenmaal zo dat je bepaalde foundation het beste op een bepaalde manier kunt gebruiken zodat je het mooiste resultaat krijgt. Nu vraag je je misschien af: wat zijn dan de beste manieren om foundation aan te brengen?


1. Beautyblender
We zijn zo gek op de Beautyblender dat we er een hele video over hebben gemaakt om onze liefde te betuigen voor het roze ei. Zoals je in de video ziet is de Beautyblender een make-up spons waarmee je vloeibare make-up kunt aanbrengen. Als je de Beautyblender vochtig maakt en het vervolgens goed uitknijpt heb je de ideale spons om make-up mee aan te brengen en te vervagen. Wat zo fijn is aan de Beautyblender is dat het je make-up mooi blendt waardoor het geheel er natuurlijk uitziet. 

2. Handen
Emma’s favoriete tool zijn haar handen, omdat door de warmte van haar vingertoppen haar foundation mooi samensmelt met de huid. Breng een beetje foundation aan op je vingers of je gezicht en masseer het met ronddraaiende bewegingen op de huid. Het nadeel is dat je foundation soms streperig oogt, daarom is deze methode voornamelijk aan te raden als je waterige foundations gebruikt. 

3. Foundationkwast
Waarschijnlijk ken je de traditionele foundationkwast wel. Het is een kwast met lange, stevige haren die plat is. Wat opvalt aan deze kwast is dat het synthetische haren heeft en daarom zuigt het – in tegenstellig tot een spons – niet zoveel van de foundation zelf op. Met andere woorden: je verspilt minder! De foundation breng je aan door het in één richting op je gezicht te ‘vegen’. Dat doe je van binnen naar buiten. Vergeet niet om na afloop nog even met je vingers de foundation te blenden mocht je nog wat foundationstrepen zien op je huid.

4. Buffingkwast
Als je ervan houdt om foundation snel en goed aan te brengen, dan is een buffingkwast je beste vriend. Dit is vaak een recht of schuin afsneden kwast met veel haren die dicht op elkaar staan, waardoor het een compacte kwast is. Dat betekent dat je foundation er binnen een paar minuten er perfect opzit, omdat deze kwast foundation snel en mooi werkt met foundation.

5. Stippling kwast
Houd je van een natuurlijk resultaat maar is een spons zoals de Beautyblender niet jouw ding? Dan is een stippling kwast iets voor jou! Misschien ken je het wel onder de naam ‘duo fibre brush’, wat eigenlijk betekent dat de kwast lange (synthetische) haren heeft waarvan het midden langer is dan de buitenkant. Vaak zijn de binnenste haren wit en de buitenste haren zwart. Wat opvalt aan deze kwast is dat de haren ver uit elkaar staan en daarom krijg je juist een heel natuurlijk resultaat. Het enige wat je hoeft te doen is foundation op je gezicht aan te brengen en het vervolgens met ronddraaiende bewegingen te verdelen.

Hoe breng jij foundation aan?