Lifestyle

Bye bye: stagiaire Eugenia neemt afscheid

Het is alweer bijna het einde van de maand en dat betekent dat mijn stage bij Girlscene afloopt. Het was een drukke tijd en ik hoop dat jullie met plezier mijn artikelen hebben gelezen. Ik heb zelf in ieder geval heel veel geleerd en vond het super leuk om een kijkje te nemen achter de schermen van Girlscene!

Zodra ik te horen kreeg dat ik aan de slag kon gaan als stagiaire was ik over the moon. Omdat ik vanuit Wales al een tijdje artikelen aan het schrijven was, is mijn eerste stage-ervaring net iets anders dan normaal – ik zat niet de volle vier maanden op het kantoor in Amsterdam. Toch was het zeker een bijzondere ervaring die ik niet zal vergeten.

Een van de eerste dingen die me opviel was de locatie, vlakbij de Amsterdamse Foodhallen; echt leuk! Ik heb daarom af en toe geëxperimenteerd met mijn lunch en dat viel zeker niet tegen (vooral de Vietnamese groenterolletjes waren top). Ik ontdekte ook dat een foodblogger die ik al een tijdje volg iedere dag aan de tafel tegenover die van Girlscene zat. Toevallig!

Ik heb in deze periode een paar dingen ontdekt:
– Dat je als je iedere dag om 6 uur ’s ochtends opstaat (om van Den Haag naar Amsterdam te treinen), een ingewikkelde relatie ontwikkelt met je wekker – aan de ene kant durf je hem niet uit het oog te verliezen, aan de andere kant wil je hem het liefst zo snel mogelijk onschadelijk maken. Hm…
– Bij Girlscene regent het bijna altijd pakketje – super grappig om mee te maken. In de tijd dat ik hier was, werden onder andere macarons van Clinique bezorgd, de meisjes van Verkade kwamen langs om ons chocolade te laten proeven, verschillende gezonde producten, waaronder een pindakaas cacao pasta  en ‘whey-tella’ werden bezorgd en vandaag mochten we nog in een grote bak overgebleven make-up graaien. Geen problemen mee!
– Als je bij de reactie werkt, hoort hier niet per se een serieuze attitude bij. Sterker nog, er wordt voortdurend gegrapt en geroddeld en vooral heel veel gelachen.
– Er wordt de hele tijd rekening gehouden met de doelgroep op de redactie en dit beïnvloedt alles: van de onderwerpkeuze van de artikelen tot de look van de website.

Ik vond het heel leuk om verschillende ideeën te bedenken en die dan in m’n artikelen uit te mogen werken. Bijzonder leuk vond ik bijvoorbeeld de artikelen over katten en egel(!) cafés, Parijse meisjes, verschillende soorten topknots, de leukste eet adresjes van Den Haag en dingen die je opvallen als je in het openbaar vervoer reist. Ik vind het altijd heel leuk om te lezen wat jullie reacties zijn, maar omdat het grootste deel van mijn artikelen pas in mei online komen, zal ik er dan wel achter komen wat jullie te zeggen hebben :).

Als je van jezelf weet dat je echt een girly girl bent, het leuk vindt om te schrijven en altijd verschillende blogs en websites aan het afstruinen bent, kan ik het zeker aanraden om een keer stage te lopen bij een plek als Girlscene.nl. Niet alleen schrijf en leer je veel, je zult ook gegarandeerd vaak in een deuk liggen.

Lijkt het jou ook iets om stage te lopen bij Girlscene?