Food

Rollende Keukens en andere food festivals waar je naartoe wil

Een paar jaar geleden had niemand er nog van gehoord, nu schieten ze als paddenstoelen uit de grond. Food festivals zijn dé places to be als het zonnetje schijnt. Niet zo gek, want wat is beter dan met je vrienden smullen van street food terwijl je ook nog aan je tan werkt? Girlscene selecteert de allerleukste food festivals zoals de Rollende Keukens voor jou, zodat je precies weet waar je moet zijn deze zomer!

Van grote food festivals als Food Truck Festival TREK tot de wat kleinere als de Rollende Keukens: het is geen zomer als je niet naar een food festival bent geweest. Als je van eten, gezelligheid en lekker weer houdt tenminste ;-). Ook dit jaar zijn er weer veel food festivals door heel Nederland. Girlscene selecteert de leukste voor je:

Rollende Keukens
Wat? De Rollende Keukens zijn inmiddels een begrip in Amsterdam. Het begon klein, maar inmiddels staan er tientallen foodtrucks op het Westergasterrein. Van sushi, kipsaté, taartjes tot aan hamburgers: het is er allemaal!
Wanneer? 12 t/m 16 mei
Waar? Westergasfabriek, Amsterdam

Taste of Amsterdam
Wat? Zowel nationale als internationale sterren koken de sterren van de hemel tijdens dit evenement. Van zelf aan de slag gaan in de keuken, tot het volgen van wijnproeverijen, kookdemonstraties van Nederlands bekendste chefs, masterclasses en entertainment: er is van alles te doen!
Wanneer? 4 t/m 7 juni
Waar? Amstelpark, Amsterdam

Food Soul Festival
Wat? Het plein rondom de Vuurtoren in Noordwijk aan Zee wordt dan weer omgetoverd tot één groot openlucht restaurant. Terwijl je geniet van heerlijk eten, wordt er soul muziek gedraaid.
Wanneer? 27, 28 en 29 mei
Waar? Noordwijk aan Zee

Lepeltje Lepeltje
Wat? Dit is een rondreizend cultureel food festival die maar liefst zeven steden rond gaat. Je kunt genieten van vers en ambachtelijk eten vanuit mobiele keukens. Ook zijn er toffe bands, dj’s en een markt met spullen.
Waar & wanneer? Amersfoort (13 t/m 16 mei), Dordrecht (3 t/m 5 juni), Utrecht (24 t/m 26 juni), Groningen (1 t/m 3 juli), Zwolle (8 t/m 10 juli), Apeldoorn (29 t/m 31 juli), Eindhoven (5 t/m 7 augustus) en Mysteryland

Yummya
Wat? Yummya is het festival dat volledig in het teken staat van hoogwaardig streetfood. Naast 45 foodtrucks, is er een silent disco, paradijstuin en veel zitplekken en gezellige hoekjes.
Wanneer? 5 t/m 8 mei
Waar? Jaap Edenbaan, Amsterdam

Barrel Food Truck Fest
Wat? Op dit festival kun je genieten van heerlijke gerechten. Lekkere smoothies, hotdogs, burgers, healthy snacks, pizza’s, tortilla’s, churros, saté, pulled pork, maar ook koffie en ijs.
Wanneer? 25 en 26 juni
Waar? Raadhuisplein, Emmen

Food Truck Festival TREK
Wat?
Het lekkerste eten, de leukste live muziek en een variëteit aan theatervoorstellingen en vermaak maken van Festival TREK een gezellige belevenis.
Waar & wanneer? Rotterdam (6 t/m 8 mei), Utrecht (12 t/m 16 mei), Maastricht (19 t/m 22 mei), Enschede (3 t/m 5 juni), Nijmegen (10 t/m 12 juni), Eindhoven (17 t/m 19 juni), ‘s Hertogenbosch (7 t/m 10 juli), Amsterdam (14 t/m 17 juli), Den Haag (8 t/m 11 september)

Ramblas
Wat? Ultiem relaxen tijdens de 100e editie van de Nijmeegse vierdaagse? Chill in loungy sofa’s, geniet van een ontspannen sfeer en proef de diverse lekkernijen van de verschillende foodtrucks.
Wanneer? 19 t/m 22 juli
Waar? Schaeck Mathonsingel, Nijmegen

ProefPark Haarlem
Wat? Een festival met als hoofdingrediënt foodtrucks. Dat zijn o.a. oldtimers, auto’s, busjes, catercampers, bakfietsen waar een keuken in is gebouwd en van waaruit streetfood wordt verkocht.
Wanneer? 26 t/m 28 augustus
Waar? Kenaupark, Haarlem

Food Festival Delft
Wat? Houd je van gezond eten? Dan is dit food festival iets voor jou! Raak geïnspireerd door de foodmarkt, sprekers, proeverijen en workshops over gezond eten. Daarnaast kun je gemasseerd worden, films kijken in het Filmhuis of genieten van muziek.
Wanneer? 18 september
Waar? Doelentuin, Delft

Meer over food lezen? Klik hier voor een overzicht met artikelen.

Naar welk food festival wil jij dit jaar?

Must reads 👀