Travel

7x een weekendje weg in Nederland voor weinig geld

Niets zo gezellig en leuk als een weekendje weg met vriendinnen, je vriendje of juist je familie. Op de Girlscene redactie houden we enorm van een weekendje weg in Nederland en het leek ons een goed idee om de leukste plekken voor een leuke prijs op een rijtje te zetten. Lees snel verder om erachter te komen waar je voor weinig geld naartoe kunt gaan!


Bron

1. Hotel Lumen Zwolle
Een weekendje weg in eigen land is vaak net zo leuk als een weekendje weg in het buitenland. Het verschil? In Nederland ben je een stuk goedkoper uit! Als je flink op het budget let maar er wel even tussenuit wil is een weekendje in Zwolle een hartstikke goed idee.

Wij vonden op Travelbird een weekend Zwolle in Hotel Lumen vanaf €39! Klik hier om het hotel en de actie te bekijken.


Bron

2. Postillion Hotel Haren Groningen
Groningen is een plek waar de gemiddelde Nederlander niet vaak komt en dat is zonde, want wist je dat je er ontzettend veel kunt doen? In Groningen zit je goed als je van cultuur snuiven en shoppen houdt. Tip: ga eens langs Søstrene Grene als je van leuke interieurspulletjes houdt.

Wederom spotten we op Travelbird een actie: drie dagen Groningen vanaf €79. Klik hier om de actie te bekijken.


Bron

3. Mövenpick hotel ‘s-Hertogenbosch
Als je niet vaak in het zuiden van het land komt raden we je Den Bosch aan. Niet alleen eet je daar de allerlekkerste Bossche bollen bij Jan de Groot, maar kun je ook lekker shoppen en een rondvaart maken op de Binnendieze. Hartstikke leuk!

Wil je een weekendje naar Den Bosch? Bekijk dan deze actie (vanaf €34,50).


Bron

4. De Roos Leeuwarden
Een weekendje weg hoeft niet te betekenen dat je altijd in een hotel moet slapen. B&B’s zijn ook heel leuk, net zoals de stad Leeuwarden! Het is trouwens een ideale stad voor jonge mensen, omdat het net zoals Groningen bijvoorbeeld een studentenstad is en je er dus veel jongeren tegenkomt.

Slapen in B&B De Roos? Dat kan vanaf €55 voor een nachtje. Klik hier om de B&B te bekijken.


Bron

5. Guesthouse de Hoogkamp Arnhem
Kom je weleens in Gelderland? Dan moet je in ieder geval Arnhem bezoeken! Niet alleen omdat er een Primark zit, maar ook omdat je bijvoorbeeld naar het Openlucht museum en Burger’s Zoo kunt gaan. Hier kun je je wel een weekend vermaken, geloof ons.

Slapen in Guesthouse de Hoogkamp kan al voor €40 per nacht. Klik hier om foto’s te bekijken en te boeken.


Bron

6. Jorplace Beach Hostel Scheveningen
Niets zo leuk als een weekend aan het strand. Scheveningen is de ideale plek voor een weekend weg in eigen land, maar omdat het een populaire en dus dure bestemming is kun je het beste overnachten in een hostel om zo op je verblijf te besparen.

Slapen bij Jorplace Beach Hostel in Scheveningen kan al vanaf €22 (!) per nacht. Klik hier om de prijzen te bekijken.


Bron

7. Best Western Plus Berghotel Amersfoort
Tot slot mag een weekendje weg in de provincie Utrecht niet ontbreken. Wil je eens iets anders dan de stad Utrecht zelf? Reis dan af naar Amersfoort en verblijf op de top van de Amersfoortse Berg mét zonneterras. Ideaal als het lekker weer is.

Wat vind jij de leukste Nederlandse stad voor een weekend weg?