Lifestyle

Slecht weer op Koningsdag: deze leuke dingen kun je ook doen

We hebben allemaal de weersvoorspellingen gezien en die beloven helaas niet veel goeds. Regen, wind, hagel en op sommige plekken zelfs sneeuw! Koningsdag 2016 gaat een koude en natte dag worden. Er zijn heel veel activiteiten op Koningsdag, maar deze zijn bijna allemaal buiten. De kans is groot dat je je liever niet zeiknat laat regenen en het super koud hebt. Toch?

Je had het waarschijnlijk nooit verwacht, maar we hebben nu wel gezien en gemerkt dat het echt wel koud kan zijn eind april. Het is eigenlijk hoog tijd voor de zomer en we willen nu echt geen sneeuw zien! Koningsdag is een typische dag waar het gewoon lekker weer hoort te zijn. Wat moet je doen nu het de hele dag super slecht weer is. Hier een aantal leuke alternatieven:

Ga voor de Netflix marathon
Oké, misschien wil je heel graag feesten en dat is best begrijpelijk, maar als er geen mogelijkheid is voor een feest in de buurt wat binnen is, laat het dan lekker gaan. Nodig je beste vriendinnen uit en ga allemaal leuke films kijken, of jullie lievelingsseries. Veel supermarkten zijn op Koningsdag nog geopend, genoeg tijd om heel veel lekker eten en drinken in te slaan. 

Ga naar een overdekt feest
Kijk goed rond en wie weet vind je wel een supertof feest in de buurt, wat ook nog eens overdekt is. Het is misschien wel last minute, dus het kan zijn dat bepaalde evenementen al uitverkocht zijn. Veel evenementen zijn gratis toegankelijk op Koningsdag, dus wie weet heb je geluk. Kingsland in Amsterdam is overdekt. Het is ook uitverkocht, maar er zijn altijd wel mensen die op het laatste moment nog van hun kaartje af willen. El Haloef Litsini in de Tolhuistuin is ieder jaar gratis en ook in het Olympisch Stadion kun je lekker dansen. Dit is niet overdekt, maar de organisatie deelt gratis regenponcho’s uit!

Ga voor de ultieme chill dag
Gezichtmaskers, een warme badjas, fleecedekentjes, heel veel chocolade en heel veel lekker drinken. Geniet alleen, of samen met je vriendinen, van deze regenachtige dag door lekker binnen te blijven. Maak er een echt meidendagje van. Wil je toch een beetje in de feeststemming komen? Zet een leuke party playlist aan en je hebt alsnog een beetje dat ultieme Koningsdag gevoel.

Maak tijd voor de DIY die je al heel lang wil doen
Het internet staat vol met leuke DIY’s. Misschien heb jij wel een lijstje met DIY’s die je al heel lang eens wil maken. Vandaag is een goede dag om dit eens te doen. Je kunt natuurlijk alleen aan de slag gaan, maar het kan ook leuk zijn om je vriendinnen op te roepen om mee te doen. Zoek je nog inspiratie voor een leuke DIY? Lees dan dit artikel eens. 

Overdekte rommelmarkten
Er zijn ook zeker een aantal overdekte rommelmarkten te bezoeken. Zo kun je in Amsterdam terecht bij de NDSM-werf voor de kindervrijmarkt. Hier staan zo’n 250 kraampjes en wie weet vind jij hier wel allerlei leuke spullen. Het begint om 09.00 uur en het is rond 16.00 uur afgelopen. In Weerselo vind je op Koningsdag ook een overdekte markt. Misschien is er bij jou in de buurt ook wel een overdekte rommelmarkt!

Kledingkast opruimen
Summer is coming! Althans, dat hopen we. Misschien is het nu wel een geschikt moment om je kledingkast op te ruimen. De winterkleding mag, hopelijk, ver achter in je kast verdwijnen. Haal je zomerkleding maar weer tevoorschijn. Durf je deze grote verandering nog niet helemaal door te zetten? Doe het dan half. Stop wat winterkleding weg en haal wat zomerkleding tevoorschijn zodat je altijd kunt switchen. 😉 Zeker wel handig op dagen zoals deze. Combineer het opruimen van je kledingkast met een leuke DIY uit dit artikel.

Kleding verkopen
Heb jij je kledingkast al opgeruimd? Heb je best veel kleding, of andere spullen, die je graag zou willen verkopen? Wie weet is er nog een plekje vrij op een (overdekte) rommelmarkt! Als dit niet het geval is dan kun je altijd nog een datum bedenken wanneer je eventueel je kleding kunt verkopen. Er is vrijwel elk weekend ergens een rommelmarkt. Ben je niet zo van de rommelmarkten? Online je kleding verkopen wordt ook steeds populairder.

Wat ga jij doen op Koningsdag? Blijf jij lekker binnen of gaat de regen jouw plannen niet verpesten?