Beauty

Went je haar écht aan shampoo?

Als je haar maar goed zit is een motto waar wij het roerend mee eens zijn. Niks is zo fijn als een good hair day. Een nieuwe shampoo doet wonderen, maar het lijkt wel alsof het goedje na een tijdje niet meer werkt… Is je haar gewend geraakt aan de shampoo, of heeft het met iets anders te maken? Een topkapper heeft het antwoord voor je. 

We’ve all been there: je slaat een multiverpakking van je favoriete shampoo in zodat je de komende tijd voorzien bent. Maar na een tijdje lijkt je shampoo niet meer hetzelfde effect op je haar te hebben. Zit je dan, met al die shampoos… Hoe komt dit toch? Is je haar gewend geraakt aan het spul, of is er iets anders aan de hand?

Er bestaan veel feiten en fabels over shampoo. Gelukkig weten topkappers veel van dit onderwerp af en kunnen zij duidelijkheid scheppen. Celebrity hairstylist Cynthia Alvarez rekent voor eens en voor altijd af met dit fabeltje. Nee, je haar raakt niet gewend aan een shampoo! “Als jouw shampoo je niet meer het gewenste resultaat geeft, heeft het niet met de shampoo te maken. Waarschijnlijk is je haar veranderd of is het weer anders – de lucht is vochtiger of juist droger, de zon is feller. Het kan ook te maken hebben met je gezondheid of hormoonspiegel,” verklaart Cynthia aan de Amerikaanse Marie Claire. 

De oplossing is om – net als met foundation – je haarroutine aan te passen aan het seizoen. In de zomer gebruik je producten die je glanzend haar beloven, in de winter kies je voor rijke en voedende producten. En was je haar niet te vaak! 

Hoe vaak was jij jouw haar?

Bron