Lifestyle

Positief verhaal: Ik stapte uit mijn comfortzone

Misschien ken je de topics met heftige verhalen wel hier op Girlscene.nl. Meiden vertellen over wat zij mee hebben gemaakt of over heftige dingen waar zij mee moeten leven. Vanaf nu komt er een nieuwe rubriek op de website met positieve verhalen! Af en toe heb je gewoon even een goede dosis positiviteit nodig. Deze keer lees je het verhaal van Merel.

Iets meer dan een jaar geleden heb ik ervoor gekozen om op musicalles te gaan. Dit was beste beslissing uit mijn hele leven, iets wat ik al ontzettend lang wilde maar nooit heb durven doen.

De interesse voor toneel is al een hele tijd geleden bij mij ontstaan. Het was iets wat totaal niet bij mij paste, maar wat ik heerlijk vond om te doen. Ik was altijd het meisje dat stil en verlegen was, weinig praatte en liever niet op de voorgrond wilde treden. De achtergrond was mijn vaste plek. Toch vond ik het podium zo interessant. Na iedere dansvoorstelling, musical of toneelstuk die ik bezocht begon het weer te borrelen. ”Ik wil dit zo graag.” ”Doe het dan!” zeiden mijn ouders. Maar dat was nog een brug te ver. Ik begon te zoeken op internet naar musicalgroepen of toneelklassen in de buurt en daar kwamen heel wat zoekacties naar boven.


Ik heb 1 jaar, jawel 1 jaar lang, meerdere keren de site bezocht van de musicalgroep waar ik nu bijzit. Meerdere keren per week keek ik erop. Wat wilde ik dit graag en wat zag het er leuk uit. Heel erg uitnodigend, veel met dans en enorm veel gezelligheid. Ik zocht foto’s en filmpjes op het internet en wilde het steeds liever. Maar ik deed het niet. Het enthousiasme sloeg om in onzekerheid. Kan ik dit wel? Wat nou als niemand me leuk vindt? Straks kom ik niet bij de groep? Misschien ben ik wel heel slecht? Na veel wikken en wegen heb ik het met mijn ouders besproken. Zij spoorden mij ook meerdere malen aan om het gewoon te doen. Doe wat je leuk vindt, zeiden ze regelmatig.

Uiteindelijk zag ik dat er een open les was waarin je kennis kon maken met de lessen. Met een beetje aanmoediging van mijn ouders heb ik mij daarvoor ingeschreven. Wat was ik blij en tegelijkertijd zo bang. De onzekerheid die telkens op kwam spelen nekte me iedere keer weer. Een paar weken later stapte ik op mijn fiets richting de les. De zenuwen gierden me door mijn lijf. De minuten voordat we naar binnen mochten begon ik mezelf af te vragen wat ik daar überhaupt deed. ‘’Maar dit is toch wat je wil?’’ bedacht ik me dan. De proefles was onwennig maar ontzettend leuk en ook het thuisfront vond dat ik er gewoon voor moest gaan als ik het leuk vond. Toch kwam daarna dat vervelende stemmetje weer naar boven. Na heel wat huilbuien, complimenten en aanmoedigingen heb ik ervoor gekozen om het wel te doen. Sindsdien geniet ik met volle teugen. Ik heb een geweldige groep ontmoet die ik iedere week zie en spreek. Ik kan volledig op hen bouwen en weet dat als er een keer iets is, ze er altijd voor mij zijn. Het is een vriendschap die ik moeilijk kan beschrijven. Deze mensen betekenen zoveel voor mij.

Ik heb onwijs veel geleerd van de docenten en leer iedere week weer nieuwe dingen. Maar daarnaast ben ik ook een stuk zekerder geworden. Ik wil nog veel meer doen. Ik ga op MusicalCamp en DanceCamp en ben ontzettend trots op mijzelf. Want ik heb het maar wel mooi gedaan. Ik had gewild dat ik het veel eerder had gedaan. Het heeft mij zoveel opgeleverd. Soms moet je dingen gewoon doen, zonder te veel na te denken. Wil je iets graag? Doe het. Lijkt iets je leuk? Doe het. Stap uit die comfortzone, dan kom je zoveel verder. Maar vooral: geniet. Doe dat nooit met mate!

Heb jij ook een positief verhaal en wil je deze graag delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Positief verhaal’. 

Beeld: Pixabay