Lifestyle

Hoe belangrijk is jouw carrière voor jou?

Heb jij van jongs af aan altijd heel duidelijk geweten wat je wilde worden? Of heb je niet zoveel met een carrière en draait het voor jou meer om een leuk gezin en een mooi huis hebben later? Vooral voor vrouwen lijkt het vaak alsof je een duidelijke keuze moet maken tussen werk of een huiselijk leven. Lees snel verder als je benieuwd bent of er in jou een echte carrièrevrouw zit!

 

A photo posted by Leonie Ter Veld (@lterveld) on

Het is een gedachte die overheersend is: je moet datgene vinden waar je goed in bent en hiervoor gaan als je echt wilt slagen in het leven. Op je 18e moet je bepaalde keuzes maken, terwijl je vaak nog helemaal niet weet welke kant je op wilt gaan en waar je echt gelukkig van wordt. Bovendien kun je niet voorspellen of je je in de toekomst misschien liever wil focussen op het gezinsleven en of je het leuk vindt om een ‘moderne huisvrouw’ te zijn. Als je je herkent in de meeste punten van het lijstje hieronder, kun je in ieder geval vaststellen dat een carrière voor jou belangrijk is!

Kinderen
Van die vriendinnen die spontaan veranderen in kirrende, lieve-woordjes-in-babytaal-roepende wezens zodra ze een kind zien… Dat snap jij niet. Jij bent er in ieder geval niet één van en krijgt gelijk hoofdpijn van kinderen die in het openbaar aan het krijsen zijn. Babykleertjes doen niet veel met je en alle planten die je hebt houden het niet lang vol. Als je hoort dat een van je kennissen zwanger is denk je niet meteen ‘dat wil ik ook’.

Huisvrouw
Vrouwen die minder voor een succesvolle carrière kiezen en vaker beslissen om thuis te blijven, bestempel jij gelijk als levenloze huisvrouwen. Het is duidelijk dat jij je dood zou vervelen als je de hele dag thuis zou zitten en dus ook geen geld verdient. Jij hebt prikkels nodig: hoe meer hoe beter.

 

A photo posted by Levo (@levoleague) on

Koken
Koken is niet echt jouw ding om het zachtjes uit te drukken. Als je uit school, werk of stage komt is een fatsoenlijke maaltijd op tafel zetten het laatste waar je zin in hebt. Als je geen andere optie hebt ga je met tegenzin aan de slag. Je eet regelmatig kant-en-klaar voedsel…

Schoonmaken
Van een beetje rommel in huis wordt je creativiteit geprikkeld. Daar is toch niks mis mee? Schoonmaken is eigenlijk nooit iets voor jou geweest en het inhuren van een schoonmaakster is voor jou de hemel op aarde. Stof begint jou eigenlijk pas op te vallen als het dramatische proporties bereikt heeft en als je thuiskomt is het eigenlijk al veel te laat om hier echt iets aan te doen.

Single
Ben jij single and loving it en moet je er niet aan denken dat je je nu al aan iemand gaat binden (voordat je carrière echt op rolletjes loopt)? Met je vriendinnen kan je meestal niet meepraten over je laatste crush, gewoon omdat je het veel drukker hebt met andere dingen.

Hoe belangrijk is jouw carrière voor jou?