Lifestyle

5 tips om een relatie met je vakantieliefde te laten werken

Vakantie is heerlijk, maar helaas komt aan alles een einde. School begint weer, het werkende leven gaat van start en de zomer lijkt verder weg dan ooit. Gelukkig zijn de herinneringen er nog! Maar wat als je van de zomer verliefd bent geworden? Hoe kom je erachter of je vakantieliefde blijvend is? Girlscene geeft tips! Lees snel verder.

Je bent verliefd en je kunt alleen nog maar denken aan je zonnige liefde. Maar ergens in je achterhoofd weet je het wel: de zomer is bijna voorbij. Hoewel het allemaal heel mooi lijkt, is het onderhouden van een liefde op afstand best lastig wanneer het gewone leven weer begint. Hoe kom je erachter of je vakantieliefde een echte liefde is? En belangrijker: hoe zorg je dat het werkt met die talloze kilometers tussen jullie? 

Is het echt?
Verliefd zijn tijdens de vakantie is heerlijk, want de dagen zijn lang en je hebt uren om met elkaar door te kunnen brengen. Maar het is geen realistisch beeld van de werkelijkheid. Het is immers niet altijd vakantie! Ben je verliefd geworden in het buitenland? Zorg dan dat je voor het einde van de vakantie met elkaar praat. Hoe voelen jullie je? Is het een mooi avontuur geweest en sluiten jullie het nu af? Of wil je honderd procent voor elkaar gaan? Onderschat het niet, het gaat zwaar worde. Je moet elkaar nog meer vertrouwen dan in een normale relatie omdat jullie waarschijnlijk niet bij elkaar in de buurt wonen. Daarnaast moet je je afvragen of jullie het geld en de mogelijkheid hebben om elkaar regelmatig te zien na de vakantie. 

Bij elkaar blijven op afstand
Jullie hebben besloten dat je voor elkaar wilt gaan en als je echt serieus bent maak je gelijk wat afspraken. Leg jullie dagschema’s naast elkaar, wanneer kunnen jullie met elkaar Skypen of bellen? Als het mogelijk is kunnen jullie alvast een datum afspreken wanneer je elkaar weer bezoekt. Tijdens een vakantie is iedereen lekker ontspannen, maar hoe het tussen jullie gaat als het druk wordt is afwachten. Probeer elkaar bewust in je leven te betrekken. Geef je vriend(in) een rondleiding op jouw school of woonplaats en leer elkaars familie kennen. 

Contact
Contact blijven houden is het allerbelangrijkste, maar misschien ook wel het moeilijkste. Helemaal als je beiden in een andere tijdzone zit. Gelukkig kun je elkaar de hele dag door appen, maar elkaar daadwerkelijk spreken is ook heel belangrijk. Probeer tenminste twee keer per week de tijd te vinden om te bellen of te Skypen.

Ontmoet de ouders
We noemden het al eerder, maar als je de relatie echt serieus neemt is het belangrijk dat je elkaars familie leert kennen. Zij zijn ook benieuwd naar jouw onbekende liefde. Wanneer je ouders en vriendinnen je vriend(in) leren kennen kunnen ze je veel beter steunen. Daarnaast zijn ze waarschijnlijk een stuk minder bezorgd wanneer jij kilomters reist of naar het buitenland vertrekt om hem of haar te zien. 

Verrassing
Het lastige aan een langeafstandsrelatie is dat het minder spontaan is. Je ziet elkaar amper, maar je moet wel op vaste tijdstippen achter je computer zitten om met elkaar te praten. Het zijn de enige momenten dat je elkaar in de ogen kunt kijken en bij kunt praten, dus er hangt best wat gewicht aan. Probeer dus af en toe dat spontane op te zoeken. Stuur een leuk cadeau of een lief kaartje zonder dat aan te kondigen. Heb je het budget? Schakel zijn of haar vrienden en familie in en plan een verrassingsbezoek. 

Werkt het niet?
Je dacht dat dit het was, maar na een tijdje blijkt het toch niet te werken. Misschien kom je er zelfs tijdens een bezoek achter dat dit het niet is en wat moet je dan? Probeer de gevoelens van de ander te peilen, is hij of zij nog helemaal hoteldebotel of merk je vanaf zijn of haar kant ook twijfels? In dat laatste geval kun je met elkaar bespreken wat je liever hebt. Ga je eerder naar huis of maken jullie er als vrienden nog een tof bezoek van? Het is moeilijk als hij/zij nog verliefd is en jij niet. Toch kun je beter eerlijk zijn, hoe moeilijk het ook is. Je bent het aan elkaar verschuldigd dat je het gesprek aangaat en in real life vertelt dat jij het niks meer vindt. 

Heb jij weleens een vakantieliefde gehad?

Beeld: iStock