Lifestyle

Deze momenten herken jij sowieso als je met het openbaar vervoer reist

Sommige mensen hebben het geluk dat ze al in de buurt van hun school, stage of werk wonen. Anderen moeten een net iets langere reis afleggen om hun bestemming te bereiken, vaak is dit dan met het openbaar vervoer. Die laatste groep heeft onderstaande momenten vast weleens meegemaakt: van de awkward stiltes tot de meest ongemakkelijke, hilarische momenten in de bus of trein. 

Momenten vooraf
Misschien heb je net als veel anderen iets waarvoor je altijd graag je bed uitrolt, zoals een lekkere kop thee, koffie of een ontbijt. Verder wordt alles wat zich afspeelt voordat je de de bushalte of het treinstation bereikt vaak uitgevoerd in een soort zombie state of mind waarin je min of meer gedachteloos alle nodige handelingen uitvoert. Tandenpoetsen: check. Ontbijt klaarmaken: check. Snel even wat make-up aanbrengen: check. Dit is duidelijk geen tijd om filosfische monologen met jezelf te houden of duizend keer van kledingkeuze te veranderen.

De reis
Het kan zijn dat je door de buitenlucht en het licht nu iets wakkerder begint te worden. Langzaam beginnen er waarschijnlijk een paar behoeftes bij je op te borrelen, zoals Instagram en Facebook checken, een paar berichten versturen, een vlog kijken of muziek luisteren. Als je concentratievermogen op dit moment bijzonder goed is zal je misschien zelfs even in een krantje of tijdschrift bladeren of een boek lezen.

Medereizigers
Als je in het openbaar vervoer zit, is het een gegeven dat je omringd wordt door allerlei mensen. Je kunt hierbij of geluk of pech hebben met degene die naast jou gaat zitten…

Geluk:
– Een heel knappe jongen die aan het einde van de rit nummers met je uitwisselt.
– Je toekomstige soulmate of liefde van je leven.
– Een vrolijk iemand wiens (of wier) positieve vibes aanstekelijk zijn.
– Iemand die je een paar Oreo’s aanbiedt.
– Iemand die om wonderbaarlijke redenenen een paar kittens bij zich heeft.
– Een scout die jou plotseling als model/zangeres/actrice/schrijver ontdekt.

Pech:
– Iemand die eten bij zich heeft dat stinkt en er uren over doet om dit op te eten.
– Iemand met een heel naar gedragstrekje dat zich tijdens de rit blijft herhalen (neus ophalen, hoofd krabben, keel schrapen).
– Een heel knappe jongen waar je geen gesprek mee kunt aanknopen.
– Een slaper wiens/wier hoofd steeds jouw kant op blijft rollen.
– Iemand die naar zijn meditatie app aan het luisteren is en een serie vreemde handelingen aan het uitvoeren is, waaronder als Buddha met gesloten ogen zitten.
– Een meisje wat dezelfde schoenen/tas/jas heeft als jij en dan zien dat het haar eigenlijk veel leuker staat. 

Pre-aankomst
Vaak is het zo dat als je met de bus of trein eenmaal bent aangekomen op de plaats van bestellen je nog een klein stukje moet lopen of zelfs nog een keer in het openbaar vervoer moet stappen. Omdat het alweer iets later in de ochtend is,is hier nu een iets andere sfeer. Niet meer de adrenaline van ‘ik moet die bus/trein halen anders kom ik te laat’, maar meer een soort stille voorbereiding op de dag die iedereen te wachten staat. 

Aankomst
Je bent nu eindelijk aangekomen op de plaats van bestemming. Afhankelijk van je stemming ga je vrolijk naar de plek waar je moet zijn of slenter je er in een iets rustiger tempo heen. Nu dat je het ochtendreizen achter de rug hebt, ben je er weer klaar voor!

Wat is jouw meest hilarische, herkenbare of awkward moment dat jij hebt meegemaakt in het openbaar vervoer?

Beeld: iStock

Must reads 👀