Lifestyle

De leukste bijbaantjes voor in de zomer: Kids Entertainer

De zomervakantie komt eraan en voor sommigen van jullie is dit een goed moment om lekker te gaan werken en veel geld te verdienen. Misschien wil je wel graag een baantje speciaal voor de zomer. Girlscene vertelt jou meer over de leukste bijbaantjes die je speciaal in de zomer kunt doen. Deze keer lees je alles over het werken als Kids Entertainer. 

In de zomer wil je natuurlijk lekker genieten van het mooie weer, als het mooi weer is tenminste. Als je net wat meer zekerheid wil hebben op het gebied van mooi weer én je wilt op zich ook wel naar het buitenland én je kan ook wel wat extra geld gebruiken. Dan is het werken als Kids Entertainer misschien wel wat voor jou. Ik – Girlscene’s Lisa – heb vorig jaar voor het eerst in de zomer in het buitenland gewerkt en het was fantastisch!

Het was eigenlijk al jarenlang mijn droom: in het buitenland werken als entertainer. Ik vind mensen en kinderen entertainen één van de leukste dingen die er is. Vorig jaar zomer was het eindelijk tijd om mijn droom waar te maken. Ik heb auditie gedaan en kreeg al snel te horen dat ik 10 weken naar Egypte mocht. Voor vertrek heb ik ook nog een vierdaagse training gevolgd waar je echt van alles leert: EHBO, presentatietechnieken, microfoontechniek, minidisco, knutselen, gastcontact en nog veel meer. De training is een verplicht onderdeel, maar maak je geen zorgen want het is super leuk.

Eind juni was het dan zo ver en vertrok ik voor ruim 10 weken naar Egypte. De eerste weken waren heel erg wennen. Je moet alles in orde maken, er waren nog maar weinig kinderen en je moet ook je draai zien te vinden in een totaal andere omgeving. Ik had zelf weinig moeite met de temperatuur, maar voor sommigen kan dit wel een grote omschakeling zijn. Zorg dat je goed voorbereid bent en dat je ook weet waar je aan begint. In Egypte was het bijna de gehele periode boven de 40 ºC met uitschieters naar 50 ºC. Heel warm, maar je kunt hier van te voren rekening mee houden. 

Het werk van een Kids Entertainer wordt soms wel onderschat. Het lijkt allemaal heel leuk en gezellig, wat het ook is, maar het is ook keihard werken. Je werkt 6 dagen per week, je werkt onregelmatige tijden, je hebt bijna de hele dag de verantwoordelijkheid over kinderen en je bent in een warm klimaat. Als je denkt dat je lekker vakantie kunt vieren als Kids Entertainer dan heb je het mis. Je hebt 1 vrije dag per week. Op die dag kun je natuurlijk het land waar je bent gaan verkennen, maar vaak wil je ook gewoon lekker rustig aan doen.

Waarom is het werken als Kids Entertainer zo leuk? Het werken met kinderen is fantastisch. Je gaat speurtochten organiseren en kinderen schminken. Kinderen vinden bijna alles leuk en zijn bijna altijd vrolijk. Je bent in een vakantieland dus de sfeer is ook, bijna altijd, super goed. Je krijgt een band met de meeste kinderen en ook met de ouders. Ik kan nog zo veel dingen opnoemen waarom het werken als Kids Entertainer fantastisch is, maar dan ben ik nog wel even bezig. Elke dag is weer verschillend maar het ziet er ongeveer zo uit: Je begint elke ochtend met een ontbijt, wanneer je in een hotel werkt mag je daar vaak ook eten en drinken. De ochtend is meestal voor knutselen, tekenen en spelletjes en in de middag kun je ook spelletjes doen of gaan zwemmen. Daarna ben je even vrij tot het diner. In de avond heb je minidisco en daarna nog een activiteit of guest relation. Kortom, je bent de hele dag druk in de weer.

;Leuke weetjes en feitjes over het werk van een Kids Entertainer:
– Je moet een echte kindervriend zijn. Je werkt immers 6 dagen per week, hele lange dagen met kinderen.
– Je kunt via verschillende organisaties als Kids Entertainer werken. 
– Je kunt in verschillende landen werken. In Nederland kun je ook werken als Kids Entertainer!
– Het is keihard werken en dit moet je zeker niet onderschatten.
– Je moet proberen om niet teveel gehecht te raken aan de kinderen. Ze zijn er meestal maar zo’n 2 tot 3 weken.
– Je wordt heel zelfstandig.
– Je leert een nieuwe cultuur kennen.
– Je leert heel veel nieuwe mensen kennen. 
– Je kunt heel veel creativiteit kwijt in het werk. Je mag vaak zelf thema’s bedenken en een planning maken voor de kinderen.

Heb jij ook een superleuk zomerbaantje waar je heel graag over zou willen vertellen? Stuur ons dan een mailtje met een leuk verhaal en eventueel wat foto’s o.v.v. ‘De leukste zomerbijbaantjes’ naar info@girlscene.nl en wie weet zie jij jouw baantje binnenkort verschijnen op Girlscene! 

Wat lijkt jou van dit bijbaantje?