Beauty

Wat is de kracht van lippenstift?

Lippenstift: het is iets wat altijd leuk is om te krijgen en nog leuker om zelf te kopen. Een simpele swipe van je lievelingskleur geeft je in één keer een frissere en meer verzorgde uitstraling. Dat zo’n simpel product zoveel teweeg kan brengen, dat is nog eens wat! Lees snel verder als je wilt weten wat de kracht is van lippenstift en wat het voor veel meiden betekent om dit op hun lippen te smeren.

Moodbooster
Lippenstift in een felle kleur (lichtere kleuren werken ook) opdoen kan je stemming in een seconde doen omslaan. Als je er goed uitziet voel je je goed en door lippenstift op te doen zie je er in één keer vrolijk, wakker en verleidelijk uit. Au naturel gaan is natuurlijk ook mooi, maar het is leuk om een keer zelf te ervaren hoe anders je je voelt met lippenstift op. Een nieuwe lippenstift kopen is trouwens ook een goede moodbooster.

Geld besparen
Lippenstift is portemonnee vriendelijk, tenzij je er heel veel tegelijkertijd inslaat natuurlijk. Als je van jezelf een beetje lui bent wat make-up betreft zou lippenstift zo maar eens je redder in nood kunnen zijn. Franse meisjes hebben zich deze look eigen gemaakt om een reden: ook al heb je op de rest van je gezicht niks gesmeerd en draag je een losse spijkerbroek, door rode lippenstift klopt het hele plaatje.

Verleidelijk
Onderzoek heeft uitgewezen dat mannen zich meer aangetrokken voelen tot vrouwen die de kleur rood dragen. Ook bleek uit een onderzoek dat mannen 7,3 seconden langer naar vrouwen met rode lippen staren, 6,7 seconden naar die met roze lippen en 2,2 seconden naar die zonder lippenstift. Wat?! Lippenstift is dus niet alleen leuk voor jou, het zou zo een goede flirttechniek kunnen zijn!

Zelfverzekerd
Door lippenstift op te doen die een impact maakt, kun je je zelfverzekerder voelen en klaar zijn voor alles wat de dag voor je in petto heeft. Volgens sommige onderzoeken maak je door kleurrijke make-up te dragen ook een betere indruk op anderen en zijn ze meer geneigd je te vertrouwen.

Gezond
Door lippenstift krijg je een gezonde uitstraling zonder alleen maar sapjes te hoeven drinken of uren in de sportschool te staan (hoewel een beetje gezond doen natuurlijk geen slecht idee is). Je tanden lijken witter, je ogen lijken groter en de kleur van je ogen wordt versterkt. 

Communicatie
De kleur van je lippenstift brengt een bepaalde boodschap uit en geeft aan andere mensen hints over hoe je je voelt of wie je die dag wilt zijn. Als je niet zo’n prater bent kun je dus je lippenstift soms voor je laten spreken en als je altijd de heleboel bij elkaar kletst, kan je lippenstift toch nog op een subtiele manier bepaalde dingen verraden over je stemming en ervoor zorgen dat je door je positieve energie positieve situaties blijft aantrekken.

Kortom, een lippenstift is een goede investering als je ziet wat je er allemaal voor terugkrijgt!

Hoe voel jij je als je lippenstift draagt?

Bron, bron

Must reads 👀