Beauty

Welk type knotdrager ben jij?

Je hebt meisjes die af en toe met een knot over straat lopen en dan heb je ook nog de knotliefhebbers die bijna nooit met los haar worden gespot – als ze dat wel doen zijn ze nauwelijks te herkennen. Bij knotjes horen vaak verschillende associaties, zoals artistiek, gespannen of juist casual en ga zo maar door. Welk type knot meisje ben jij?

Disclaimer: er bestaan geen regels op het gebied van knotten en het ligt natuurlijk helemaal aan jou voor welke knot je gaat, wat deze al dan niet over je zou zeggen. Het volgende rijtje bestaat uit een paar stereotypes die grappig zijn om even bij stil te staan.

Artistiek
Artistieke knottendragers herkennen vaak andere creatievelingen met dezelfde haarstijl. Dit hebben ze met elkaar gemeen: een minimalistische kledingstijl, liefde voor kunst en gezond eten en een creatieve hobby. De topknot is een tikketje slordig, maar staat wel kaarsrecht boven op je hoofd.

Modeknotje
Wat deze knot anders maakt is dat het gelijk uitstraalt dat je deel uitmaakt van de modewereld. Hoe die dat voor elkaar krijgt, is lastig uit te leggen. Het is een combinatie van je outfit, de bouw van je lichaam (als je wat slanker bent krijg je hierdoor een beetje een model off-duty look) en de manier waarop je ‘m rockt. De half-up knot, waarbij je een deel van je haar omhoog steekt en de rest los draagt, hoort hier trouwens ook bij. Deze is wel net even anders, want het is meer moderedacteur dan nonchalant model.

Balletknotje
De balletlook is alweer een tijdje in, waar alle inner ballerina’s vast blij om zijn. Deze balletknot is wat strakker dan de rest. Het zit zo perfect op je hoofd dat het in de verste verte niet casual te noemen is. Dit is ook typisch zo’n kapsel waar je je een beetje naar gaat gedragen en anders gaat voelen. Ook leuk, om even een Black Swan-gevoel te krijgen terwijl je gewoon in de supermakt boodschappen doet.  

Carrièrevrouw
Als jij voorbijloopt, hoor je gelijk het geklik van hakschoentjes en waarschijnlijk heb jij je met opzet je niet té nette knot even voorzien van wat haarlak, zodat ‘ie wel goed blijft zitten. Sommige mensen vinden je misschien iets te gedreven, maar jij weet gewoon wat je wilt. Een knot is voor jou een praktische look die toch vrouwelijk is en waarschijnlijk combineer je het ook vaak met knalrode lippenstift.
 

Casual homebody
Dit is de meest loszittende knot in het rijtje. Als jij thuis bent, laat je het graag allemaal loshangen, behalve je haar. Deze topknot heeft iets aandoenlijks, omdat er zo weinig moeite voor is gedaan. Het is een look die hoort bij iemand die een onbeschaamde huismus is die zich het meest comfortabel voelt in pyjama’s en vaak een echte schat is.
 

Chique knot
Los haar vind jij iets te… gewoon. Een chique knot (die ook net wat lager kan zitten) maakt voor jou een wereld van verschil als je een look van mwah naar wow op wilt krikken.
 

Yogaknot
De meest spirituele knot van de reeks. Het is een look die je draagt als je even afstand neemt van je ego en zonder in de spiegel te kijken snel een knotje in elkaar zet. Kaarsrecht op je hoofd, dat wel, want je moet tijdens alle downward dogs natuurlijk geen haren in je gezicht krijgen.
 

Van welke knot houd jij?