Food

4 makkelijke (bak)recepten die iedereen kan maken

Niets is zo leuk als zelf in de keuken staan en nieuwe recepten uitproberen. Heb je zin om te bakken of om überhaupt iets te maken? Dan ben je bij Girlscene aan het goede adres, want in dit artikel zetten we namelijk makkelijke recepten op een rij. We zijn helemaal geïnspireerd door vier kruidenmengsels waarmee je te lekkere dingen kunt maken. Lees snel verder.

Geef ons een box met (natuurlijke) kruiden om te bakken en wij staan binnen no time in de keuken. We hebben alvast wat research voor je gedaan, want met de kruiden van Green Gypsy willen wij de volgende recepten echt wel een keer uitproberen! Neem chai tea mix, pumpkin spice, gingerbread mix en speculaaskruiden en je kunt deze recepten makkelijk maken.


Deze box van Green Gypsy kun je hier krijgen voor €27,50. Dan krijg je de kist hierboven met 100% pure pumpkin spice, chai tea mix, speculaaskruiden, gingerbread mix en Happy Lemon Twist thee. Je kunt de producten ook los kopen!

PS: Wil je de chai tea mix proberen? Die vind je deze maand in de Healthbox en die kun je vanaf nu bestellen!


Homemade granola

Oud-collega Esmee plaatst laatst een té lekker homemade granola recept die we maar al te graag met je delen. Hiervoor kun je de speculaaskruiden gebruiken.

Ingrediënten
150 gram havervlokken of speltvlokken
40 gram ongebrande noten en/of zaden en pitten
3 eetlepel kokosolie
1,5 eetlepel honing of agavesiroop
Flinke snuf kaneel en/of koek- en speculaaskruiden
Gedroogd fruit, kokossnippers of amandelschaafsel

Bereiding
1. Verwarm je (hetelucht)oven voor op 170 graden.
2. Weeg de speltvlokken en je (ongebrande) noten/zaden af en doe het allemaal in een mengkom. Heb je gebrande noten? Bewaar ze dan tot je granola uit de oven komt.
3. Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg er de honing aan toe.
4. Giet je gesmolten mengsel in de mengkom en hussel het goed door de speltvlokken en noten heen. Voeg vervolgens nog kaneel, cacao of koek- en speculaaskruiden toe en roer weer door.
5. Bedek je bakplaat met bakpapier en verdeel de granola hier overheen.
6. Haal de bakplaat na 10-15 minuten uit de oven, goed in de gaten houden want het brandt snel aan.
7. Meng als laatste de granola met gedroogd fruit, kokossnippers en amandelschaafsel. Geef er vooral je eigen draai aan, dan is ontbijten iedere morgen een feestje!


Gingerbread loaf

Met de gingerbread mix kun je een lekkere gingerbread loaf maken à la Annemerel! Wedden dat je huis super lekker ruikt na het bakken?

Ingrediënten
200 gram (spelt)bloem
1 eetlepel gingerbread mix
1 theelepel kaneel
4 theelepels speculaaskruiden
1 theelepel zout
1 theelepel 5-spices
1 theelepel baking soda
150 ml Griekse yoghurt
50 ml halfvolle melk
2 theelepels vanille extract
110 gram roomboter
125 gram bruine suiker
100 ml stroop
2 eieren

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Mix de droge ingrediënten met elkaar (bloem, gingerbread mix, kaneel, speculaaskruiden, zout en 5-spices)
3. Mix in een andere kom de Griekse yoghurt met de halfvolle melk en het vanille extract.
4. Klop in een derde kom de roomboter op met de bruine suiker, als dit gemixt is voeg je de stroop toe en als laatste voeg je de twee eieren aan dit mengsel toe.
5. Mix de ingrediënten van alle drie de kommen met elkaar.
6. Vet een cakeblik in en giet hier het mengsel in.
7. Zet het 50 minuten in de voorverwarmde oven.


Iced Chai Latte

De chai tea latte is een super populair drankje van Starbucks, maar wist je dat je thuis ook een ijskoude versie ervan kunt maken à la Jenny met de chai tea mix? Minstens zo lekker (of misschien wel lekkerder)!

Ingrediënten
1 glas ijsklontjes
1 glas (magere) melk
3 à 4 eetlepels chai tea mix

Bereiding
1. Mix deze ingrediënten met elkaar in een blender of keukenmachine.
2. Even kort blenden en klaar is Kees.


Slank bananenbrood

Wil je een verantwoord bananenbrood maken zoals Claartje dat doet? Dan hebben we het perfecte recept voor je. Wissel kaneelpoeder in voor pumpkin spice (nog meer smaak!) en je hebt een heel lekker bananenbrood.

Ingrediënten
2 bananen
1 appel in kleine blokjes
3 eetlepels stevia
200 gram speltmeel
2 eieren
2 eetlepels lijnzaad (en/of chiazaad)
50 gram appelmoes
1 theelepel baking soda
1 theelepel pumpkin spice

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Vet de cakevorm in met kokosolie of een beetje olijfolie.
3. Stamp het lijnzaad fijn in een vijzel, zodat de zaden kapot gaan. Als je ze heel laat kun je ze niet verteren en mis je onder meer de gezonde vetten die erin zitten.
4. Prak de banaan tot moes met een vork of gebruik daar een keukenmachine of staafmixer voor.
5. Voeg het speltmeel toe, de lijnzaden en/of chiazaden, de stevia, de in kleine blokjes gesneden appel, de appelmoes, het ei en de baking soda. Voeg ook een snufje zout en de pumpkin spice toe.
6. Hussel met een vork of met je handen goed door, tot je een samenhangend deeg hebt.
7. Stort het deeg in de cakevorm en strooi er indien gewenst nog wat kokosschaafsel of fijngehakte walnoten over.
8. Bak je bananenbrood in 50 minuten gaar in de oven. Hij is gaar als je een tandenstoker in het midden van de cake kunt steken en die er schoon en droog uitkomt.

Welke recepten wil jij proberen?

*Dit is een advertorial