Travel

Dit zijn de leukste meren van Nederland

Blijf je deze vakantie thuis? Geen probleem! Je hoeft echt het land niet uit om mooie plekken te zien. Als het weer een beetje mee zit kun je prima vakantie vieren in eigen land, want plekken om aan het water te chillen zijn er genoeg. Wij zetten voor jou de leukste meren op een rijtje waar je kunt zwemmen, chillen en vakantie vieren! 

Henschotermeer
Dit meer ligt in het midden van Nederland en is dus goed bereikbaar. Het Henschotermeer ligt in het bos en heeft rondom het water een lekker strand liggen. Neem lekker een kleed mee, want als het flink warm is kun je het beste een plek zoeken tussen de bomen. Ook is het meer niet zo diep en warmt het dus lekker snel op. Wil je op een bloedhete zomerdag een goed plekje hebben dan moet je wel op tijd komen, want het is vrij snel druk. Let er ook op dat je genoeg eten meeneemt, want behalve een patatkraam die het meer rond rijdt is er geen restaurant of iets dergelijks in de buurt. 

Het Veerse Meer
Maak een tripje naar het Zeeuwse eiland Walcheren en vermaak je bij het Veerse Meer. Dit meer ziet er on-Nederlands mooi uit: het water is prachtig blauw en helder. Watersporters kunnen zich hier heel goed vermaken, je kunt er duiken, waterskiën, kanoën en natuurlijk zwemmen. Maar ook als je gewoon lekker wil hangen met een boek ben je hier aan het juist adres, want er zijn zat leuke horecatenten in de buurt. Als je dol bent op vis moet je vooral blijven hangen voor het avondeten, want veel restaurants serveren de vis die uit het meer gevist wordt. Verser kan niet!


Bussloo
Vlakbij Apeldoorn vind je een heel leuk recreatiegebied: Bussloo. Hier hebben ze verschillende zandstranden aan het meer en kun je tussen het zwemmen door nog veel meer doen. Van golven tot welness en van speeltoestellen tot beachvolleybal: het kan hier allemaal. Ook fijn is dat er genoeg horeca in de buurt zit, dus als je geen zin hebt om een volle tas met eten mee te zuilen kun je gewoon ter plaatse iets scoren. 

Het Lageveld
Ook bij dit meer kun je veel meer doen dan zwemmen alleen. De echte durfal is hier helemaal op z’n plek, want je kunt zowel hoverboarden als flyboarden. Hoe gaaf! Verder is er veel ruimte voor outdoor-activiteiten en zijn er veel voorzieningen, zoals toiletten (altijd fijn!) en een snackkraam. Dit meer is een super combinatie van actief en relaxed. Hier kunnen wij ons wel een dagje vermaken! 

Spokeplas
In Friesland ligt het Spokeplas. Dit is een meer tussen de bomen van een wandelbos. Het strand is windvrij, maar op hele warme dagen kun je beschutting zoeken tussen de bomen. Dit meer is perfect voor een rustige dag met veel zon en zwemmen. Ook hier is een kleine snackkraam, deze is alleen open bij mooi weer. Er zijn verder wel veel picknickplaatsen dus wanneer je zelf een tas vol lekkers meeneemt zul je je prima vermaken!

Zevenhuizerplas
Deze plas is onderdeel van een serie meren die door de Rotte met elkaar in verbinding staan. Het meer ligt vlakbij Rotterdam en is perfect voor watersporters. Je kunt er bijvoorbeeld duiken, kanoën, zeilen en roeien. Een sportieve dag kun je hier dus zeker hebben! Voor de mensen die liever een beetje ronddobberen op een luchtbed: er is een apart gebied voor badderen. Verder zijn er ook twee zandstranden waar je kunt liggen en een mobiele kraam voor snacks.

IJzeren Man
In Noord-Brabant vind je het gebied de IJzeren Man. Dit recreatiegebied is super verzorgd en je kunt hier heerlijk borrelen en eten bij verschillende paviljoenen. Er is een duikplank, speeltuin, lang strand en je kunt allerlei outdooractiviteiten doen. Zo kun je bijvoorbeeld met een groep eerst een activiteiten-arrangement doen en daarna lekker borrelen in een van de paviljoens. 

Bij welk meer zou jij je wel een dag kunnen vermaken? 

Beeld: Istock
Bron, bron