Lifestyle

8 leuke dingen die je kunt doen als het in de zomer slecht weer is

In de zomer heb je alle tijd om  te doen wat waar je zin in hebt. Je hebt vaak zóveel vrijheid dat je je misschien zelfs gaat vervelen. Op dit soort momenten is het handig om een lijstje met leuke activiteiten bij de hand te hebben, die je met zowel goed als slecht weer kunt doen. Lees snel verder voor leuke tips!

Collage maken
Als je vaak tijdschriften leest, heb je vast een grote verzameling ergens in je huis rondslingeren waar je maar weinig mee doet. Tijd  om je creativiteit in te zetten en met een schaar aan de slag te gaan! Als je een collage maakt, komt er vaak van alles uit je onderbewustzijn naar boven. Naast een mooi plaatje kan het eindresultaat je daarom vaak ook een indicatie geven van wat je echt prikkelt en wat je miscchien in de toekomst zou willen (bijvoorbeeld wat voor werk bij je past).

Karaoke
Je lievelingsmuziek keihard zetten en met je vriendinnen (of in je eentje) meeblèren is iets wat bijna iedere dag goed kan maken. Of je nou Taylor Swift of Beyoncé fan bent, of je nou wel of niet mooi kunt zingen: het gaat om de lol.

Kookkunsten
Als je houdt van experimenteren in de keuken, kun je hier op een regenachtige zomerdag prima gebruik van maken. Bakken is altijd gezellig en een mooie smoes om gelijk een paar brownies naar binnen te werken, maar je kunt ook bijzondere salades bereiden, sushi maken met vriendinnen of de meest geweldige omelet ever maken. Ook leuk en heel toepasselijk voor de zomer: nieuwe smoothierecepten uitproberen.

Haartutorials
Ben je zo’n meisje dat óf je haar los draagt óf het in een staart doet, maar stiekem wel jaloers bent op de creaties van bepaalde meisjes? Een bewolkte zomerdag zou zomaar eens een goed moment zijn om verschillende haartutorials te kijken en met je eigen haar te experimenteren. Bovendien: vlechten en bijzondere knotjes zijn heel leuk in de zomer!

Nagels
Eigenlijk kun je elk moment dat het slecht weer is aangrijpen om iets met beauty te doen. Met nagellak kun je alle kanten op en omdat het zomer is kan je met allerlei onverwachte en lichte kleuren experimenteren, zoals mintgroen en knalgeel.

Oldskool
Heb je een lievelingsfilm die je altijd keek toen je jonger was? Hou een filmmiddag met vrienden en kijk zoveel mogelijk films waarvan je weet dat ze je een super goed gevoel bezorgen en waar je een beetje nostalgisch van wordt. Denk aan Harry Potter marathons, Disney marathons, enz.  

Uit ontbijten
Dat uit eten leuk is, weet bijna iedereen wel. Weet je wat soms leuker dan uit eten in de avond kan zijn? Uit ontbijten! Je kunt dit uitbreiden tot brunch, maar er is iets bijzonders aan als je de hele dag nog voor je hebt te genieten van heerlijke scrambled eggs, croissantjes of verse yoghurt – of taart.

Workout
Geef jezelf een nieuwe uitdaging en doe een indoor workout. Je hebt op YouTube veel keuze, van ballet en yoga tot verschillende squat challenges. Dat je binnen zit, hoeft niet te betekenen dat je alleen maar op de bank hoeft te hangen!

Wat doe jij als het in de zomer slecht weer is?