Lifestyle

De meest populaire rommelmarkten tijdens Koningsdag

Koningsdag is bijna zover en dan kun je er natuurlijk niet meer omheen: de jaarlijkse rommelmarkt! Dit is het perfecte moment om voor weinig geld leuke spullen te scoren, maar tegelijkertijd is dit ook een goed moment om zelf wat oude spullen te verkopen. Waar vind je nu de grootste rommelmarkten en hoe kun je het beste je spullen verkopen? Wij helpen jou een handje verder.

Ruim de zolder eens goed op en geef je kledingkast een flinke opfrisbeurt. Alle spullen en kleding die je eigenlijk niet meer nodig hebt kun je namelijk het beste verkopen op de Koningsdag rommelmarkt! Ben jij meer van het feesten op Koningsdag? Lees dan dit artikel eens over allerlei activiteiten op Koningsdag 2016. 

De locaties
Door het hele land heen zijn super veel rommelmarkten te vinden. Wij zetten de grootste en meest populaire rommelmarkten voor jou op een rijtje. 

# Amsterdam
Vanaf 6 uur ‘s ochtends kun je al je spullen al mooi neerleggen en je hebt tot ‘s avonds 8 uur de tijd om alles, of zoveel mogelijk, te verkopen. De meest populaire rommelmarktlocaties in Amsterdam zijn het Vondelpark, het Museumplein en het Rembrandtplein.

# Arnhem
In Arnhem moet je op het Kerkplein zijn voor de rommelmarkt. Je kunt hier van ‘s ochtends vroeg tot het eind van de middag terecht om je oude spullen te verkopen. 

# Breda
In Breda start om 11 uur de traditionele kindervrijmarkt in het Valkenbergpark. Misschien een idee om samen met je broertje en zusje als begeleiding mee te gaan? šŸ˜‰

# Den Bosch
Er is ieder jaar weer een hoop te doen in Den Bosch. De vrijmarkt vind je rond de Parade, de Lange Putstraat, Verwerstraat, Achter het Stadhuis en de Kerkstraat. Je mag hier van 8 uur ‘s ochtends tot 6 uur ‘s avonds je gang gaan.

# Den Haag
Jong en oud mag zijn/haar gang gaan op de rommelmarkt in Den Haag. De rommelmarkt loopt van de Boekhorststraat in het centrum tot aan de Keizerstraat in Scheveningen! Je mag hier vanaf 7.30 uur je spullen uitstallen.

# Eindhoven
De oranjemarkt in Eindhoven is the place to be vandaag. Naast het Philips Stadion kun je hier van 9 uur ‘s ochtends tot 5 uur ‘s avonds je verkoopskills gebruiken.

# Groningen
Aan de Ubbo Emmiussingel en de Praediniussingel in Groningen kun je vanaf 7 uur beginnen met je eigen shop for a day. Deze rommelmarkt wordt ieder jaar weer heel goed bezocht dus succes gegarandeerd!

# Maastricht
In het Stadspark kun je de gehele dag terecht voor de jaarlijkse vrijmarkt. Deze vrijmarkt staat erom bekend altijd super druk te zijn, dus zorg dat je goed optijd bent.

# Nijmegen
Op de Goffertweide in Nijmegen mag je de hele dag jouw spullen verkopen. Deze vrijmarkt begint om 9 uur in de ochtend en is om 4 uur ‘s middags weer afgelopen. Ook deze vrijmarkt is ieder jaar weer een groot succes.

# Rotterdam
Het is ieder jaar weer super druk in Rotterdam. De vrijmarkten vind je onder meer op het Grotekerkplein, Meent, van Oldenbarneveltstraat, Karel Doormanstraat, Westersingel en het Eendrachtsplein. Plek genoeg dus om jou spullen aan te bieden.

# Utrecht
In Utrecht wordt ieder jaar weer veel ruimte vrijgemaakt voor de rommelmarkten. Door de binnenstad heen zijn verschillende plekken waar je mag zitten. In Utrecht zijn ook een aantal plekken vrijgemaakt voor de kindervrijmarkt.

De beste tips voor het verkopen van jouw spullen
Je hoopt natuurlijk zoveel mogelijk te verkopen in zo min mogelijk tijd. Wij helpen jou op weg met een aantal handige verkooptips:

ā™„ Zorg dat de prijzen goed zichtbaar zijn. Mensen willen graag weten hoe duur iets is. Plak dus altijd de prijs op jouw spulletjes.
ā™„ Ga je kleding verkopen? Zorg ervoor dat de kleding goed zichtbaar is. Leg het dus niet neer, maar gebruik bijvoorbeeld paspoppen. Ook voor de andere spullen is het belangrijk dat het goed zichtbaar is. Denk dus goed na over je presentatie.
ā™„ Nederlanders houden van gratis! Dus deel iets gratis uit. Denk bijvoorbeeld aan een snoepje, maar check wel eerst even of dit mag. Bij sommige vrijmarkten mag je geen etenswaren verkopen of uitdelen.
ā™„ Zet een gezellig muziekje aan, maar zet deze niet te hard! Muziek kan het geheel wat gezelliger maken, maar wanneer het te hard staat kan het afstotend werken. 
ā™„ Ga niet in een hoekje in een stoel zitten. Nee, wees actief en laat zien dat je er bent! Spreek mensen aan en maak een praatje.
ā™„ Zorg dat je mooi op tijd op de vrijmarkt bent zodat je een goed plekje uit kunt zoeken.
ā™„ Over het algemeen zitten mensen niet te wachten op kledingstukken die eigenlijk niet meer draagbaar zijn, of knuffels met gaten erin. Bekijk van tevoren goed wat je gaat verkopen en leg er geen ” troep ” neer.

Ga jij dit jaar op de vrijmarkt zitten? Of ga jij juist koopjes jagen?

Bron