Lifestyle

Onzeker op het strand: zo reken je ermee af

De zon schijnt, de lucht is blauw en het zand kriebelt tussen je tenen. En toch ben je niet zo blij als je zou willen. Het idee dat je bijna weer in je bikini moet vind je verschrikkelijk. Je bent onzeker en het strand is daardoor een stuk minder leuk. Girlscene geeft tips hoe jij een heerlijke zomer kunt hebben, zonder je druk te maken over je uiterlijk. 

Niets is zo vervelend als onzeker zijn. Helaas heeft iedereen (ja echt, iedereen) er weleens last van. Dat is helemaal niet erg, zolang je het wel kunt relativeren. Maar als de onzekerheid je zomer verpest is het tijd om er iets aan te doen!

Niemand is perfect
De allereerste stap is accepteren dat niemand, dus ook jij niet, perfect kan zijn. Ook die knappe, slanke en bruine fitgirls op Instagram zijn niet perfect. Iedereen heeft wel iets waar hij of zij niet blij mee is. Een scheve teen, cellulite of acné. Dat je het niet ziet op de foto betekent niet dat het er niet is: er zijn veel dingen die je niet aan de buitenkant ziet. Belangrijk is dat je inziet hoe fijn het is dat je lichaam gezond is en werkt. 

Zorg voor je lichaam
Om je zekerder te voelen is het belangrijk dat je gezond eet, genoeg slaapt en veel water drinkt. Zo zie je er ten eerste een stuk stralender uit, maar je voelt je ook veel energieker. Je hoeft geen gewicht te verliezen om je mooi te voelen, door gezond te eten voel je je gewoon een stuk beter en dat straal je ook uit naar je omgeving. Daarnaast is het belangrijk om te beseffen dat je dus inderdaad een gezond en werkend lichaam hebt: niet alle mensen hebben dit niet. Doe dus je best om er zo goed mogelijk voor te zorgen. 

Zoek een bikini die bij je (lichaam) past
De onzekerheid op het strand wordt vaak veroorzaakt omdat je in een klein stukje stof rondloopt en al die knappe lijven om je heenziet. Je denkt misschien van niet, maar jij bent net zo mooi! Je vindt je borsten of je billen misschien te groot en je buik niet strak genoeg. Maar zoals het spreekwoord luidt: alles wat je aandacht geeft groeit. Een ander ziet jouw onzekerheden niet… Vaak zit bijna alles in je hoofd. Om je zelfvertrouwen een boost te geven kun je een bikini of badpak kopen dat goed bij je figuur past. Welke bikini bij welk figuur past vind je hier. Let ook goed op dat je de badkleding in de goede maat koopt. Snijdende randjes en opgepropte borsten staan niet altijd mooi, maar zitten ook vooral niet lekker.

Billen naar achter, borsten vooruit
Misschien heb je het idee dat iedereen op het strand naar je kijkt omdat jij jezelf niet mooi genoeg vindt. Maar niets is minder waar. De meeste mensen zijn met zichzelf bezig. Slapen, lezen, zwemmen. Niemand zit in het bijzonder op jou te letten. En al zou er wel iemand over jou praten, hoe weet je dat het niet positief is? Probeer rechtop en zelfverzekerd over het strand te lopen en mensen merken niks aan je. Zonnebril op en gaan! Als je probeert jezelf te verbergen valt het juist op. En nogmaals: je bent mooi zoals je bent en iedereen mag dat zien!

Kaftan of tuniek
Als je te onzeker bent om in je bikini een strandspel als beachvolleybal of voetbal te doen, kun je een kaftan of T-shirt aantrekken. Daar zal niemand van opkijken want veel meiden vinden het minder fijn om alleen in bikini op en neer te rennen.

Ga met je vriendinnen
Het is begrijpelijk als je onzeker bent wanneer je met je crush op het strand loopt. Ga daarom, helemaal aan het begin van het seizoen, lekker naar het strand met je vrienden en vriendinnen. Mensen die je vertrouwt, die je goed kennen (en je weten van je onzekerheid) en lief voor je zijn. Wedden dat jij je na een uurtje prima op je gemakt voelt? 

Ben jij wel eens onzeker op het strand? Hoe ga je hier mee om?

Beeld: iStock

Must reads 👀