Lifestyle

Dit zijn de leukste festivals deze zomer

Het festivalseizoen is bijna weer geopend. Er zijn al wat festivals geweest maar het echte seizoen barst vanaf Koningsdag los. Met een koud drankje in de zon de hele dag dansen, relaxen en kletsen: heerlijk! Wij houden wel van een festival hier en daar en daarom zetten we voor jullie de leukste festivals van deze zomer op een rijtje. Laat die zomer maar komen!

Amsterdam Open Air
Amsterdam Open Air vindt dit jaar plaats op 4 en 5 juni in het Gaasperpark. Amsterdam Open Air is al vijf jaar een flinke hit. Niet gek ook: er is lekker eten, goede muziek en cultuur. Als de zon dan ook nog schijnt heb je gegarandeerd een toffe dag!


Dancetour Leeuwarden
Dancetour blijft altijd leuk. Het is gratis en je kunt gewoon lekker de hele avond dansen. Dit jaar vind je Dancetour in Leeuwarden op 9 juni en kun je losgaan op onder andere Yellow Claw, Sunnery James & Ryan Marciano en The Partysquad.

Pinkpop
Op 10, 11 en 12 juni is één van de grootste festivals er weer: Pinkpop! Dit festival vindt zoals ieder jaar plaats in Landgraaf en er staan een heleboel grote namen op het podium. Wat dacht je van the Red Hot Chillipeppers, Paul McCartney, Bastille, Major Lazor, Douwe Bob…? Losse tickets zijn te koop, maar een combinatieticket met een campingplaats erbij is al helemaal leuk. Ben je een die hard festivalganger, dan kan Pinkpop eigenlijk niet op je lijstje ontbreken.

Midsummer Festival 
Hoe vet: een festival in de Efteling! Op 18 juni is de Efteling speciaal afgehuurd voor dit festival en kom je er dus ook alleen maar festivalgangers tegen. 18 juni is één van de langste dagen van het jaar en heet Midsummer festival. Tot nu toe zijn er als bevestigde artiesten Niels Geusebroek, Nielson en Waylon, maar er komen nog meer namen bij! 

Down the Rabbit Hole 
Dit festival staat bekend als surrealistisch en avontuurlijk. Dit driedaagse festival in Ewijk trekt een hoop artiesten, zoals De Staat, The National, Daughter en nog veel meer anderen. Als je drie dagen lekker wilt feesten en in staat bent om met de flow mee te gaan dan is dit festival echt wat voor jou! Je kunt losse tickets kopen, maar ook een combiticket met camping. 

Parkpop
Parkpop begon is klein festival maar is inmiddels uitgegroeid tot een groot festival met meer dan 300.000 bezoekers. Dit jaar, op 26 juni in Den Haag, kun je kijken en luisteren naar onder andere Jett Rebel, Typhoon en Billy Ocean. En het leukste? Het is gratis!

Concert at Sea
De setting van dit concert maakt het al de moeite waard om te gaan: op de Brouwersdam kijk je zo de zee op. Op 1 en 2 juli treden hier grote namen als BLØF, De Jeugd van Tegenwoordig, Guus Meeuwis en Jett Rebel op. Een heel relaxed feest op het strand van Zeeland: hier wil je heen! Helaas is Concert at Sea al uitverkocht, maar iedereen die een kaartje heeft bemachtigd gaat super dagen tegemoet. 

De Parade
Een festival met muziek, theater, lekker eten en drinken. De Parade is super leuk om een dagje naartoe te gaan met een vriend of vriendin. Dit festival gaat langs Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam en staat overal een ruime week. 


Welcome To The Village
In een buitengebied in Leeuwarden is er drie dagen lang een klein dorpje waar allemaal artiesten op komen treden. Drie dagen lang vorm je een samenleving met andere festivalgangers en luister je de hele dag lekker naar gave muziek. Wie komen er? Onder andere Fresku, Lonely The Brave en Django Django. Het festival loopt van 15 tot en met 17 juli.

Sziget
Wil je echt helemaal losgaan? Dan moet je naar Sziget, een klein eiland in Budapest. Van 10 tot 17 augustus is het 7 dagen lang feest. Dit is meer een vakantie dan zomaar een festival en je moet dan ook wel even sparen. Welke artiesten je dan mag bewonderen? Muse, Bastille, David Guetta, Hardwell, Years & Years, Jess Glynne en nog véél meer. Het is het dus zeker waard! Hoe je zo’n lang festival overleeft, lees je hier.

 

Festivaltas / Ronde zonnebril

Naar wel festival ga jij deze zomer? En welk festival ontbreekt nog in dit lijstje? 

Bron, bron