Fashion

7 modetrends die we niet begrijpen maar toch dragen

Schrijven over modetrends blijft iedere keer weer een gevoelig onderwerp. Smaak is namelijk zo persoonlijk dat een bepaalde zin al in het verkeerde keelgat schiet. Maar eerlijk is eerlijk… Er zijn heus modetrends die we eigenlijk niet zo goed begrijpen maar toch dragen met z’n allen. Girlscene zet zeven van die modetrends in dit artikel onder elkaar.

1. Broek met gaten bij de knie
Bijna iedereen heeft er één of meerdere in de kast liggen: broeken met een gat bij de knie. De vraag is waarom deze broeken zo populair zijn. Ja, dat lees je goed. Iedereen loopt ermee, maar het is zo nadelig dat de broeken niet lang mooi blijven. Je hoeft maar je voet in het gat te krijgen en het scheurt uit. Als je een beetje onhandig bent blijft de broek niet lang mooi, tenzij je ervan houdt dat er een lap stof op je scheenbeen hangt.

2. Choker
Het is duidelijk dat de jaren ’90 een flinke comeback heeft gemaakt. Ook de strakke kettingen zijn weer terug van weggeweest! Veel meiden zijn er gek op en dat terwijl zo’n ketting vaak helemaal niet zo prettig om je nek zit. Wie mooi wil zijn…

3. Jumpsuit
Een jumpsuit is niet per se een grote modetrend meer, maar toch hangen de winkels er nog vol mee. Het is een heel handig kledingstuk, daar niet van. Je hoeft niet na te denken over twee of meer kledingstukken die je met elkaar wil combineren, omdat de jumpsuit natuurlijk uit één geheel bestaat. Alleen naar de wc gaan is behoorlijk vervelend. Niet iedereen houdt ervan om halfnaakt op de wc te zitten, toch?

4. Veterballerina’s
Op dit moment zijn veterballerina’s hartstikke hot! Het zonnetje hoeft maar te schijnen of de eerste exemplaren spot je alweer op straat. Toegegeven, ze zien er heel leuk uit. Maar hoe kom je er in godsnaam makkelijk in? Het is absoluut geen schoen die je moet aantrekken als je snel de deur uit wil gaan.

5. Body
Tegenwoordig kun je niet meer zonder een body in je kast. En daarmee bedoelen we niet een sexy body die je als lingerie draagt, maar een soort balletpakje voor overdag. Ze zijn heel leuk, maar echt een ramp om te dragen. Ja, het blijft strak en mooi in je broek zitten, maar 1. plassen is een ramp als je drukknoopjes bij je kruis hebt en 2. soms krijg je een strakke body amper over je hoofd heen.

6. Lingerie als kleding
In de winkels blijf je kledingstukken zien waarvan je niet echt weet of het nu lingerie is of kleding voor overdag. Op zich is het niet gek om die kledingstukken te zien, omdat het de laatste tijd een trend was. Hoewel het soms iets te sexy is voor overdag kopen we het toch. Why?

7. Kledingstukken met een split
Dit is misschien controversieel. Kledingstukken zoals een jurk of een rok met een hoge split zijn super sexy, daar hoef je niet aan te twijfelen! Toch is het niet echt een handig kledingstuk, vooral niet als het waait. Zie je het al voor je: je hebt een rok met een split aan zowel de linker- als de rechterkant en het begint ineens hard te waaien. Dan is het heel ongemakkelijk als je rok alle kanten opvliegt en je per ongeluk dingen flasht die je liever bedekt houdt. Nope, zo’n split is leuk maar absoluut niet praktisch.

Welke modetrends draag jij?

Bedankt voor de tip Myrthe K.!

Must reads 👀