Lifestyle

Waarom kijkt je kat zo graag toe terwijl jij op de wc zit?

Katten zijn merkwaardige dieren. Ze slapen liever op karton dan in een zacht mandje en ze staren soms heel lang naar iets wat er niet is. Maar het vreemdste aan de wollige viervoeters is misschien wel dat ze heel graag toekijken hoe jij je grote boodschap doet. Zodra jij je richting de wc beweegt, springt jouw huisdier op om ook naar het toilet te gaan. Waarom wil jouw kat toch zo graag met jou naar de wc? Girlscene heeft het antwoord.

Elke katteneigenaar herkent het: je gaat naar de wc en je kat staat erop dat hij/zij ook naar binnen mag. Minoes heeft overduidelijk nog nooit van boundaries gehoord! Katten zijn om één of andere reden dol op de wc en ze hebben absoluut geen gêne. Jouw viervoeter kijkt rustig toe hoe jij een number two doet, en sommige katten maken het al helemaal bont als ze zelfs op schoot springen tijdens de daad!

Maar waarom willen katten toch altijd mee naar het toilet? We vonden het antwoord op de website CatMag, een online magazine over katten. Volgens kattengedragsadviseur Dianda zijn er drie verklaringen waarom Minoes graag toekijkt terwijl jij op het toilet zit:

1. Je kat is graag bij je
Ben jij het lievelingetje van je kat? Als jouw kat áltijd naar jou komt voor kopjes en jouw kamer uitkiest om in te slapen, dan doet jouw kat het wellicht omdat hij dol op je is. Voor je kat is er geen verschil tussen een slaapkamer en een wc, dus waarom ook niet? Zie het als een compliment ;-).

2. Je kat ziet de wc als iets positiefs
Vraagt jouw kat altijd om aandacht terwijl jij op de wc zit? Dan kan jouw kat een toiletbezoekje associëren met iets positiefs. Jij geeft jouw kat altijd als een aai over z’n bol op het toilet, dus jouw kat weet wat ‘ie moet doen als hij behoefte heeft aan aandacht. Het kan ook te maken hebben met eten. Als je kat vaak ‘s ochtends mee naar het toilet wil, dan komt dat mogelijk door de verwachting dat hij straks eten krijgt. Naar de wc gaan en de kat voeren is bij de meeste mensen onderdeel van de ochtendroutine, vandaar dat Minoes misschien ook meegaat naar de wc.

3. Je kat wil weten wat er op zijn territorium gebeurt
Houd je kat het niet bij jou, maar gaat hij ook mee naar de wc als er bezoek is? Dan kan het zo zijn dat jouw kat zijn territorium in de gaten wil houden. Je kat wil graag weten wie er in zijn huis is. Als dat betekent dat hij met degene naar de wc moet, so be it 😉.

Ook leuk om te lezen: zo ontdek je of je kat links- of rechtspotig is

Herken jij dit verschijnsel bij jouw kat?

Bron