Lifestyle

Yoga pants: zo draag je ze (niet)

Yoga wordt steeds populairder en het begint streetstyle steeds meer te beïnvloeden: kijk maar naar hoeveel mensen met yoga pants over straat lopen. De één komt hier net iets beter mee weg dan de ander. Zelfs celebrities die vaak de perfecte outfit aan hebben, slaan weleens de plank mis. Lees snel verder voor tips om yoga pants zorgeloos te kunnen dragen!

Goede maat
De eerste tip ligt misschien voor de hand: draag geen yoga pants die te strak zit. Dit kan namelijk zorgen voor het zogenaamde camel toe effect: dat je kruis opeens alle aandacht opeist en niet op een goede manier. Celebrities die zich hier schuldig aan hebben gemaakt? Onder andere Kim Kardashian en Anne Hathaway. Wat ook niet goed is, is als je yoga pants net niet strak genoeg zit en afzakt. Weer niet zo prettig: dat yoga pants je buikje (mocht je die hebben) heel erg benadrukt. Waar je al helemaal niet blij van wordt: een bilnaad die door je yoga pants heel erg benadrukt wordt. Probeer daarom de juiste maat en pasvorm voor jou te vinden.

Goede kleur
Ook al is het misschien verleidelijk om voor felle kleuren te gaan, omdat het om workout kleding gaat staan yoga pants in felle kleuren vaak toch niet zoals je had verwacht. Een paar dingen waar je misschien bij uit de buurt wilt blijven: (fel)roze of andere hele eye catching kleuren, alles wat neon en fluoriserend is en patronen die er echt uitspringen. Zwart kleedt af en is dus vaak een handige optie en als je dat te saai vindt, is grijs lekker casual zonder de show op een verkeerde manier te stelen.

Schoenen
Je hebt over het algemeen niet zoveel accesoires nodig als je yoga gaat doen of als je er zo casual bij wilt lopen dat je er de deur mee uitgaat. Het is daarom belangrijk om je schoenkeuze een beetje af te stemmen op de hele vibe van je outfit. Teenslippers dreigen iets te ver in de hippie/het kan me allemaal niet zoveel schelen-richting te gaan en hakken geven een soort misplaatst divagevoel. Toffe sneakers zijn wel heel cool!

Ondergoed
Waarschijnlijk zijn er niet veel mensen die vergeten ondergoed aan te trekken onder hun yoga pants (behalve Paris Hilton), maar het is toch een goede reminder. Geen ondergoed onder yoga pants is op z’n minst verwarrend en op z’n ergst een nachtmerrie voor jezelf en je omgeving.

Stof
Doorzichtige yoga pants zijn over het algemeen niet zo’n geweldig idee, al helemaal niet als je bekend staat om je uitgesproken vrouwelijke vormen. Probeer ook een zweetvriendelijke stof te vinden, dus liever geen synthetische materialen waar je alleen maar meer van gaat zweten (en zichtbare zweetafdrukken krijgt).

Draag jij weleens yoga pants buiten de yogales?

Must reads 👀