Lifestyle

Het eerste egelcafé ter wereld is geopend!

Egels hebben nog nét niet het schattigheidsgehalte van katten, puppies of konijnen, maar ze zijn behalve stekelig eigenlijk ook heel lief. Egelliefhebbers opgelet: er is nu, naast de kattencafés, een egelcafé geopend! Knuffelen met egels is toegestaan en nee, het hoeft niet pijnlijk te zijn. Lees snel verder voor meer nieuws over dit bijzondere café.

Kattencafés zijn tot nu toe het meest populair, maar je schijnt ook konijnen-, honden- en vogelcafés te hebben. Er is sinds kort een nieuwe aanwinst aan dit rijtje toegevoegd! Als je binnenkort naar Japan wilt gaan moet je absoluut langs het egelcafé gaan. Het gaat om café Harry in de wijk Roppongi. Dit is het eerste egelcafé, waar op dit moment zo’n 20 tot 30 egels wonen. Egelfans unite!

De entree kost duizend yen (omgerekend 8 tot 10 euro) en het is toegestaan om egels op te pakken en aaien. De eigenaren van het café willen van het vooroordeel af dat egels alleen maar stekelig en eng zijn. Ze zeggen erbij dat het heel bijzonder is als je een egel zo erg op z’n gemak krijgt dat hij z’n gezicht aan je laat zien. Hier voegen ze aan toe dat egels lief en soms ook stekelig zijn, maar dat dit net zo goed voor mensen geldt. Hm, daar lijkt wel iets van waarheid in te zitten!

De egels zitten in glazen bakken waar je ze zelf uit mag halen en vervolgens, met een kleedje als bescherming, op schoot mag nemen.

Waarschuwing: egels zijn hartstikke lief als ze een goed humeur hebben, want dan maken ze hun stekels zacht. Maar als je een egel probeert op te pakken die op zijn hoede is, is dit net zoiets als met een haarborstel proberen te knuffelen. Een egel oppakken die zich ongemakkelijk voelt is nog een stap verder en iets waar je je beter niet aan kunt wagen, tenzij je dikke handschoenen draagt.  

Hier nog snel even wat egelfeitjes op een rij. Wist jij dat:
– Egels slecht kunnen zien en daarom heel erg afhankelijk zijn van hun gehoor en hun reuk? 
– Elke egel ongeveer 5000 stekels heeft, waarvan iedere stekel ongeveer een jaar blijft zitten?
– Egels eigenlijk nachtdieren zijn? Ze houden ervan om overdag zoveel mogelijk te slapen.
– Er 17 verschillende egelrassen zijn?
– Europese egels altijd een winterslaap houden?
– Egels een beetje einzelgängers zijn en socialer worden zodra ze een andere egel willen versieren?
– Egels blind zijn als ze geboren worden en dan nog een zachte vacht hebben?
– In Pennsylvania het illegaal is om een egel te hebben?
– Mensen egels voor het eerst als huisdier hadden in 4 v. Chr?
– Egels niet tegen lactose kunnen?
– Je egels in bad kunt stoppen en dit er super schattig uitziet?

Zou jij een egelcafé willen bezoeken?