Beauty

Droogshampoo kan dit negatieve effect op je haar hebben

Als je snel last hebt van vet haar is er één product dat je helpt om het een beetje tegen te gaan: droogshampoo! Serieus, de uitvinder van dit product moet echt een beloning krijgen, want veel meiden – inclusief de Girlscene redactie – krijgen geen genoeg hiervan. Maar niet iedereen is over droogshampoo te spreken… Het meisje in dit artikel ondervond namelijk het volgende.

Droogshampoo is geen vervanger van gewone shampoo, maar het is wel perfect om te gebruiken als je het wassen van je haar nog even wil uitstellen. Is je haar ‘s ochtends vet en heb je pas ‘s avonds tijd om het te wassen? Droogshampoo it is! Alleen heeft droogshampoo niet altijd een positief effect op je haar… We schreven eerder al waarom je beter niet (te veel) droogshampoo kunt gebruiken en het volgende meisje bewijst ook maar weer dat niet iedereen tegen droogshampoo kan.

 

In the name of God, never in all my life did I think I’d have to explain my personal hygiene to 23,000+ people!!-I did…

Geplaatst door Nicole Baxter op donderdag 7 april 2016

Wat blijkt? Nicole had last van een kale plek en als je jong bent is dat vrij ongewoon. Uiteraard was ze nieuwsgierig naar de oorzaak en wat ze aan de kale plek kon doen. Haar hoofd jeukte, de plek werd groter en het brandde tot het punt waarop ze blaren kreeg. De dokter wilde een biopsie doen en daarom mocht Nicole een week lang niets in haar haren smeren, dus de droogshampoo moest aan de kant. Het resultaat? De blaren verdwenen en de huid voelde niet meer pijnlijk en gevoelig aan. Volgens de dokter was droogshampoo de oorzaak hiervan. Inmiddels gebruikt Nicole het niet meer, maar dat geeft haar geen zekerheid dat er weer haar gaat groeien op de kale plek. Door haar negatieve ervaring raadt Nicole iedereen aan om ‘gewoon je haar te wassen’ en droogshampoo te vermijden. Wij passen in ieder geval nu wel op…

Wat vind jij van Nicole’s waarschuwing? Gebruik jij droogshampoo?