Lifestyle

7 evenementen in Nederland die je deze zomer niet mag missen

Het begint iets warmer te worden en het zonnetje schijnt steeds vaker. Tijd om meer tijd buiten door te brengen, dus! Of je nu plannen hebt voor een buitenlandse vakantie of niet, er zijn meer dan genoeg dingen in eigen land om van te genieten op het gebied van eten, mode en muziek. Lees snel verder voor de nodige tips!

Rollende Keukens
Als je een foodie bent, zijn de Rollende Keukens misschien wel leuk voor jou. Het gaat om een lang weekend van donderdag 12 mei tot 16 mei 2016, waarin duizenden food trucks zich bij de Westergasfabriek in Amsterdam verzamelen om een soort groot openluchtrestaurant te vormen. Wat je kunt verwachten: bijna alles, van waanzinnige hamburgers en luxe frietjes tot sushi, Mexicaans eten en crèpes. Oh, en mini openlucht concerten!

Shop in the Park
In het Griftpark (een heel mooi park) in Utrecht kan je op 15 mei van 12:00 tot 17:00 een kijkje nemen bij verschillende mode, lifestyle, handgemaakte en vintage stands, die tussen allerlei foodtrucks zitten. Als je op zoek bent naar een leuk gehaakt voorwerp of iets unieks wat je nergens ander kan vinden, is dit een aanrader. Tip: er is een Shop in the Park photobooth waar je met vriendinnen gekke selfies kunt nemen.

Pinkpop
Als je de grote namen in de muziekwereld live wilt meemaken, mag je de 47e editie van Pinkpop op 10, 11 en 12 juni 2016 echt niet missen. Op het programma staan onder andere: Major Lazer, James Bay, Bastille en Robin Shulz.

Parkpop
Den Haag heeft de reputatie dé stad op het gebied van popmuziek in Nederland te zijn. Wie van pop houdt, moet dit jaar dus echt een keer naar Parkpop in Den Haag. Het wordt op 26 juni gehouden en het is gratis. Bovendien zorgt het park voor een bijzondere sfeer en je kunt op de festivalmarkt onder andere bijzondere jassen, tassen, broeken en zonnebrillen scoren.

Nutella festival
Nutella fans hebben veel om zich op te verheugen deze zomer. Op 16 juli 2016 staat het Stadspodium in Amsterdam Westpoort namelijk helemaal in het teken van deze goddelijke notenpasta. Dit is het allereerste Nutella festival van Europa, dus het belooft een bijzondere ervaring te worden, met zo creatief mogelijke Nutella hapjes en live acts, bands, dj’s en een zweefmolen. Voor mensen die wat minder van Nutella houden, zijn er ook Nutella-vrije hapjes. Het festival vindt op zaterdag van 11:00 tot 23:00 plaats op het Stadspodium terrein, Turbinestraat 12 in Amsterdam.

Gay Pride
De Amsterdamse Gay Pride is van 23 Juli tot 7 augustus 2016. Zoals je waarschijnlijk al weet is dit een viering van mensen die trots op hun seksualiteit zijn, of dat nou homo, lesbisch, bi of transgender is. Amsterdam is bovendien de enige stad ter wereld die een Canal Parade als hoogtepunt heeft, waarbij meer dan 80 boten over de grachten varen met dj’s en mensen in kleurrijke pakjes die aan het zingen, dansen en feesten zijn. De Gay Parade vindt plaats op 27 juli en is een van de grootste in Europa. Het is zeker leuk om dit tenminste één keer in je leven te hebben meegemaakt.

Grachtenfestival
Op het Grachtenfestival in Amsterdam, van 12 tot 21 augustus, worden klassieke concerten gespeeld naast of op het water van de grachten. Als publiek kan je luisteren vanaf de zijlijn of vanuit je eigen boot. Eén van de hoogtepunten is het Prinsengracht Concert, wat plaatsvindt vlakbij het Pulitzer hotel en ieder jaar veel mensen aantrekt. Bonus: het is gratis. Als je muzikaal talent hebt, kan dit festival een mooie kans zijn om een grotere stap te nemen in je muziekcarrière en anders kan het ook romantisch zijn om op een zomeravond met je date naar een jazzconcert te luisteren.  

Welke plannen heb jij voor deze zomer?

Bron, Bron