Lifestyle

6 Moederdag ontbijtjes waarmee je haar zielsgelukkig maakt

Je wordt wakker en je realiseert je ineens dat het vandaag een dag is die je eigenlijk niet had mogen vergeten: moederdag! Heb je geen cadeautje of wil je de dag goed beginnen? Een goed begin is het halve werk, dus een ontbijtje is een prima idee! Wij zetten de makkelijkste last minute moederdag ontbijtjes voor jou op een rij!.

# Maak een klassiek ontbijtje
De kans is groot dat je vrijwel alle benodigdheden voor dit ontbijtje in huis hebt en dus is het een makkelijke versie. Smeer een beschuitje met iets wat je moeder erg lekker vindt: jam, hagelslag of hartig beleg. Geen beschuitjes in huis? Brood uit de broodrooster is ook een heel goed alternatief. Je kunt er voor kiezen om er een gekookt of gebakken eitje bij te doen. Wil je het plaatje compleet maken? Doe er dan ook een schaaltje vers fruit bij en een kopje koffie of thee.

# Maak een omelet
Wanneer je genoeg eieren in huis hebt kun je ook een heerlijke omelet maken. Neem bijvoorbeeld drie of vier eieren, kluts deze is een bakje goed door elkaar en voeg een klein beetje melk toe. Liever een goed gevulde omelet? Je kunt er allerlei groente en kaas doorheen doen. Heb je weleens aan een zoete omelet gedacht? Je zou het misschien niet zeggen, maar het is super lekker! Je hebt dan alleen eieren, suiker en wat aardbeien nodig. Zorg dat alles goed geklutst is en bak het als een omelet.

# Maak een fruitsalade
Fruit heeft al snel een luxe uitstraling, dus wanneer je indruk wilt maken met je moederdagontbijt is een fruitsalade zeker een optie. Snijd alle soorten fruit die je hebt en doe dit een (grote) schaal. Wanneer je de salade nog lekkerder wil maken kun je er wat slagroom overheen doen. Helaas wordt het dan ook wel weer een stukje ongezonder, maar ja, met Moederdag mag het toch? 😉

View post on Instagram
 

# Maak een havermoutontbijtje
Eet je moeder ‘s ochtends liever havermout dan brood? Maak dan haar favoriete havermoutontbijtje en geef er eventueel nog een eigen twist aan. Je kunt eindeloos variëren met havermout. Zo kun je het maken met melk of water, maar je kunt het ook koud eten, bakken in de oven of er een cake van maken. Geef er eventueel een schaaltje vers fruit bij zodat het plaatje compleet is.

# Maak er een feestje van
Wafels, pannenkoeken, vlaflip, croissantjes, ijs, vers fruit, vers afgebakken broodjes: als je de benodigdheden in huis hebt kun je een heerlijk feestontbijt maken voor je moeder. Doe er wat slagroom en hagelslag overheen. Maak het zo feestelijk mogelijk en maak het geheel af met snoepjes. 

# Eggs benedict
Niet genoeg benodigdheden in huis om een feestontbijt te maken, maar je wilt wel graag een indrukwekkend ontbijt maken? Eggs benedict is dé oplossing! Het vergt wel wat techniek en de kans is aanwezig dat het niet in één keer goed gaat dus probeer hier wel rekening mee te houden. Je kunt de eieren mooi presenteren op een geroosterd broodje of op een cracker. 

Dit artikel over ontbijtjes is ook super handig wanneer je bijna niks in huis hebt.

Welk moederdagontbijtje ga jij maken?

Bron, bron