Lifestyle

Wat betekent het geheimzinnige bericht op WhatsApp?

Heb jij het mysterieuze berichtje op WhatsApp al gekregen? Iets met ‘end-to-end encryptie’ en de berichten die je naar de chat verstuurt. Je krijgt het berichtje vanaf nu bij elk nieuw chatgesprek. Maar wat betekent het eigenlijk? Het berichtje is zo vaag, dat niemand weet wat ermee wordt bedoeld. In dit artikel leggen we je haarfijn uit wat het mysterieuze berichtje betekent. 

“Voor berichten die u naar deze chat verzendt en de gesprekken die u maakt, wordt vanaf nu gebruikgemaakt van end-to-end encryptie. Tik hier voor meer informatie”, luidt het berichtje dat je vanaf nu krijgt op WhatsApp. Lekker onduidelijk! 

Het berichtje gaat over de beveiliging van je berichten. WhatsApp laat ons hiermee weten dat de berichten vanaf nu zo versleuteld zijn dat alleen de zender en de ontvanger de berichten kunnen lezen. WhatsApp kan ook niet meer meelezen en kunnen dus ook geen informatie doorspelen naar de overheid. Kortom: de berichten kunnen niet gelezen worden door derden. 

Heb je het berichtje nog niet gehad? Geen zorgen, je krijgt ‘m vanzelf zodra de nieuwe software beschikbaar is. Je moet overigens wel de nieuwste versie van WhatsApp geïnstalleerd hebben. 

Heb jij het berichtje al gekregen? 

Bron