Lifestyle

5 redenen waarom het hartstikke goed is om een nachtbraker te zijn

De strijd tussen ochtend- en avondmensen gaat door. Deze keer gaat het om het IQ van beide groepen. Wat blijkt? Mensen die niet vroeg onder de wol kruipen, zijn vaak creatiever en slimmer. Later op de avond heb je geen last van druk van buitenaf, waardoor je ware ik vaker ongestoord naar boven kan laten komen. Lees snel verder.

Het is natuurlijk al bekend dat ‘s avonds spannende dingen gebeuren. 😉 Je kunt dan uitgaan, verliefd worden, nieuwe dingen uitproberen met je vriendje en je wordt er bewust van wat je echte verlangens zijn – dingen die er opeens net even anders uit gaan zien als de zon weer schijnt. Misschien is het daarom niet zo vreemd dat mensen die vaker ‘s avonds actief zijn, blijkbaar een hoger IQ hebben, creatiever en meer open minded zijn. Hier heb je alle voordelen en veranderingen die bij de nacht horen op een rijtje, die je als vroege slaper misschien mist…

Hoger IQ
Volgens Psychology Today zijn mensen met een hoog IQ vaker ‘s avonds actief dan diegenen met lage IQ scores. Omdat je ‘s nachts minder afleiding hebt kan dat een goed moment zijn voor persoonlijke groei en luister je soms beter naar jezelf.

Inspiratie
Het is niet voor niet zo dat veel grote kunstenaars en dichters hun inspiratiemomenten ‘s nachts beleefden terwijl iedereen sliep: de nacht is perfect voor creativiteit. Als je een creatief typje bent zou dit dus zomaar eens het gouden moment van de dag voor je kunnen zijn.

Rust
Het wordt steeds drukker in ons leven. Je staat vroeg op, gaat naar school, studie of werk en hebt vanaf dat moment allerlei verplichtingen en afleidingen aan je hoofd. Houdt het ooit op? Ja, ‘s avonds. Als je ertegen kunt, is een paar extra uurtjes in de avond pakken een heel goede manier om je vrijheid te claimen en ongestoord te doen wat jij wil doen, zonder invloeden van buitenaf. Let the zen begin.

Spanning
Als je je niet houdt aan de vaste slaaptijden ben je waarschijnlijk iemand die zich ook wat minder aan andere regels houdt. Het kan leuk zijn om soms wat meer open minded te zijn en zelf te bepalen wat jouw eigen regels zijn in het leven. Het kan je ook een enorm gevoel van vrijheid geven en zelfs meer spannende ervaringen toevoegen aan je leven, zonder dat je een rebel hoeft te worden. 😉

Dagrdromen
Iedereen weet dat je kunt dromen als je slaapt, maar dromen als je wakker bent kan ook best leuk zijn. Je hebt nu de tijd om op je gemak alle verborgen hoekjes van je hoofd te verkennen en te zien wat zich de hele tijd onder die berg huiswerk of andere bezigheden verborgen hield.

Welke dingen zijn er voor jou anders als je wat later naar bed gaat?

Bron, bron