Lifestyle

Dit wist je nog niet over Ellie Goulding

Op de redactie houden wij van muziek. Muziek helpt je te ontspannen, maar het kan je ook helpen met concentreren of je juist die extra kick geven om nog even dat extra rondje hard te lopen. Girlscene laat jou kennis maken met nieuw artiesten, maar wij vertellen jou ook de leukste feitjes over artiesten die je misschien al kent. Deze keer: Ellie Goulding!

Ellie Goulding is een Engelse singer/songwriter. Ze is geboren op 30 december 1986 in het plaatsje Lyonshall. Haar volledige naam is Elena Jane Goulding. Op haar veertiende begon Ellie met gitaar spelen. Ze heeft gestudeerd aan de Universiteit van Kent. Hier ontdekte ze het maken van elektronische muziek. Haar eerste publiek bereikte ze vooral door haar eigen nummers die ze schreef. Ze speelde haar liedjes ook met haar gitaar. Haar grote doorbraak was met een cover van Elton John met het liedje ‘Your Song’. Veel mensen kennen Ellie Goulding niet van de cover, maar van haar single ‘Lights’. 

Dat Ellie het goed doet is wel duidelijk. In 2011 speelde ze op de ‘Royal Wedding’ van Kate en William. Hier speelde ze de cover van Elton John tijdens de eerste dans en vervolgens heeft ze nog een aantal nummers gespeeld. Nog een grote doorbrak was met haar liedje voor de film Fifty Shades of Grey: ‘Love my like you do’. 

Your Song

Watch on YouTube

Burn
Watch on YouTube
Starry Eyed
Watch on YouTube

Leuke feitjes over Ellie Goulding:
– Ellie is 1.65 meter lang.
– Muzikant zijn en sportief zijn kan prima samen. Zo bewijst Ellie tenminste. Op haar Instagram post ze vaak foto’s van haar workouts of van haar super fitte lichaam.
– Haar oogkleur is bruin, maar ze draagt af en toe kleurlenzen. In de videoclip van ‘Starry Eyed’ heeft ze blauwe kleurlenzen in. 
– Ellie heeft twee knuffeldieren in haar slaapkamer. Een kraai en een konijn.
– Ze beweert nog nooit een Lord of the Rings of Star Wars film te hebben gezien.
– Ze is dol op geschiedenis.
– Ellie is heel erg fan van Drake.
– Als ze geen bekende zangeres zou zijn, zou ze graag een personal trainer willen zijn.
– Ellie heeft samengewerkt met artiesten zoals Skrillex en Calvin Harris.

 

 

 
Halcyon Days  /  Delirium

Ken jij zangeres Zara Larsson al? In dit artikel lees je alles over haar.

Wat vind jij van Ellie Goulding?

Bron, bron

Must reads 👀