Lifestyle

De 10 beste terrassen in Amsterdam

Als je rond deze tijd van het jaar in Amsterdam bent wil je natuurlijk wel weten wat de beste terrassen zijn als je zin hebt om iets te eten en te drinken. Ben je in de stad met je moeder, vriendinnen of vriend? Dan kunnen wij je vertellen waar je het beste neer kunt ploffen! Dit zijn volgens ons de beste terrassen in Amsterdam. Lees snel verder.

1. Remise 47
Bellamyplein 47

Hotel de Hallen is niet alleen een fijne locatie om onze YouTube video’s op te nemen, we komen er ook graag voor een drankje na het werk. Het terras van het bijbehorende Remise 47 heeft zo’n goede ligging dat je aan het einde van de middag heerlijk in de zon kunt zitten. Aanrader! Meer weten? Lees dan dit artikel terug.

2. Du Cap
Kwakersplein 2H

Op loopafstand van Remise 47 vind je Du Cap waar we met het hele bedrijf eens geborreld hebben. Onze borrels zijn vaak legendarisch, dus je begrijpt vast wel dat we het ook hier goed naar onze zin hebben gehad. 😉 Het terras is groot, dus de kans dat je een fijn plekje in de zon kunt vinden is aanwezig.

3. Hannekes Boom
Dijksgracht 4

Wil je lekker borrelen en relaxen in de buurt van Amsterdam Centraal? Dan is Hannekes Boom dé plek. De sfeer is er relaxed en aan de picknicktafels kun je altijd plaatsnemen. Ook leuk: je kunt letterlijk aan de rand van het water zitten. Wel snel zijn, want bij mooi weer zit het hier altijd stampvol.

4. Pllek
Tt. Neveritaweg 59

Qua locatie ligt Pllek niet echt ideaal, want in Amsterdam Noord, maar als het mooi weer is, is Pllek echt de moeite waard om het IJ voor over te steken. We komen er ieder jaar voor persevents en willen er zeker nog eens terugkomen om lekker hun strand op te gaan. Als je houdt van strandtenten in de stad is Pllek de place to be.

5. De Biertuin
Linnaeusstraat 29

Schijnt de zon? Reken dan op topdrukte bij De Biertuin. Maar ook tijdens de rest van het jaar weten mensen deze hotspot in Amsterdam te vinden. Je eet er de lekkerste patat met kip en drinkt er goede biertjes. En mocht je niet van bier houden: dan zijn er ook andere drankjes te vinden. 😉

6. Louie Louie
Linnaeusstraat 11A

Praktisch naast De Biertuin zit Louie Louie: één van de favoriete plekken van Girlscene’s Emma. Louie Louie vind je tegenover het Tropenmuseum, dus als je in Amsterdam Oost bent is dit terras absoluut een plek waar je goed zit. 

7. Waterkant
Marnixstraat 246

Waterkant is een beetje verstopt achter een parkeergarage, maar als je eenmaal je weg naar het terras hebt gevonden ben je dat alweer vergeten. In de zomer is dit een goede plek om wat te gaan drinken en de sfeer is er top. Een fijn terras om de laatste zonnestralen van de dag mee te pakken! Tip: drink de gin tonic met watermeloen. Heb je honger? Probeer de roti!

8. Café Fonteyn
Nieuwmarkt 15

Als je houdt van terrassen waar ‘s ochtends tot ‘s avonds de zon schijnt kun je het beste aanschuiven bij Café Fonteyn aan de Nieuwmarkt. Wees niet bang dat je er alleen maar toeristen tegenkomt, want juist de Amsterdammers trekken massaal hierheen. Als je in dit toeristische gebied op zoek bent naar een minder toeristische stek is Café Fonteyn perfect.

9. Lion Noir
Reguliersdwarsstraat 28

Sta je voor Lion Noir? Dan heb je nog geen idee dat achter het pand een mooie binnentuin ligt waar je niet eens doorhebt dat je in het centrum van Amsterdam bent. Het is niet het goedkoopste terras van Amsterdam, maar het uitzicht op de grachtenpanden maakt veel goed.

10. Amsterdam Roest
Jacob Bontiusplaats 1

Tot slot nog een hotspot in Amsterdam Oost: Amsterdam Roest is de ideale plek in de zomer. Denk Hannekes Boom meets Pllek, dus strand, picknicktafels, drankje in je hand… Hier vermaak je je wel een paar uur!

Wat is jouw favoriete terras in Amsterdam?