Beauty

Je reinigt je gezicht al je hele leven verkeerd

Sommige dingen in leven heb je gewoon nog niet onder de knie. Zoals op tijd naar bed gaan, gezond eten en goed plannen. Maar dat je een watje of make-updoekje waarschijnlijk ook niet goed gebruikt, had je niet verwacht. Er is namelijk een speciale manier waarop je jouw gezicht moet reinigen met een watje of doekje. Althans, als je geen puistjes en andere onzuiverheden wil krijgen…

Als je ‘s avonds je make-up eraf haalt met een watje of doekje dan denk je waarschijnlijk niet echt na over hoé je dat doet. Als je make-up er maar af gaat, toch? Helaas werkt dat niet zo. Er is namelijk een speciale routine die je moet volgen als je een egale huid wilt. Maar geen zorgen, hieronder leggen we je precies uit hoe het dan wél moet. 

De juiste manier om je gezicht te reinigen met een watje, is om van je voorhoofd naar je kaak te werken. Je eindigt met het reinigen van je neus. “Op deze manier zorg je ervoor dat je het vuil en de bacteriën niet weer over je huid verspreidt,” zegt dermatoloog Dr. Luftman. Doe je dit wel, dan veroorzaak je puistjes, ontstekingen en andere onzuiverheden. Hartstikke onnodig dus!

Zo, nu weet je dat ook weer!

Wist jij dat je jouw gezicht zo moest reinigen? Ga je dat vanaf nu zo doen?

Bron