News

Door deze Snapchat functie verlies je nu je privacy

Het is allemaal leuk en aardig dat apps continu in ontwikkeling zijn, maar niet als het ten koste van je privacy gaat. Ben je een fanatieke Snapchatter en kun je niet zonder Snapchat in je leven? Dan moet je dit artikel even aandachtig lezen. Er is namelijk een nieuwe Snapchat functie waarmee je in een klap je privacy kunt verliezen. Lees snel verder voor alle details.

Je kunt het als leuk of juist als heel erg ervaren dat Snapchat nieuwe functies heeft toegevoegd aan de app. Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: mensen kunnen je nu te pas en te onpas bellen (!) via de app. Hartstikke leuk als alleen vriendinnen je volgen, maar minder leuk als je volgers hebt waarvan je niet wil dat ze je bellen.

Zelfs als mensen je nummer dus niet hebben kunnen ze je alsnog bellen via Snapchat. Hoe creepy is dat?! Heel gezellig om via Snapchat met vriendinnen te kletsen – je kunt zelfs videobellen – maar wat als iemand niet het beste met je voor heeft? Voor celebrities is deze update helemaal een drama. We hebben geprobeerd om Kim Kardashian te bellen, maar helaas nam ze niet op… 😉

View post on Instagram
 

Het was beter geweest als Snapchat niet automatisch dit inschakelt, maar dat je als gebruiker zelf ervoor kiest om de functie in te schakelen. Gelukkig kun je het wel uitschakelen, trouwens. Ga in de app naar Instellingen > Mobiel Nummer > Laat anderen mij vinden via mijn mobiele nummer (uit). Voor de zekerheid kun je ook nog bij Instellingen gaan naar ‘Contact met mij opnemen’ en ‘Mijn Vrienden’ inschakelen. 

Wil je Girlscene volgen op Snapchat? Dat kan @Girlscene_NL.

Wat vind jij van deze Snapchat update?

Bron

Must reads 👀