Beauty

Zo krijg je mooie zomerproof benen binnen een paar uur

Nu het zonnetje buiten weer schijnt en de temperaturen zo aangenaam zijn dat we onze broeken kunnen inwisselen voor een rok en jurk, worden we ons ineens heel bewust van onze (blote) benen. Zijn ze al klaar om gezien te worden? In dit artikel laten we je zien hoe je benen in 5 stappen zomerproof zijn! Pak de scrub er maar bij en lees snel verder.

Om je benen klaar te stomen voor het warme weer hoef je in principe maar vijf dingen te doen. Begin met de drie S’sen: scrubben, scheren en smeren en sluit af met zelfbruiner en olie.

‘s Avonds
1. Scrubben

Allereerst begin je met het scrubben van je benen – en de rest van je lichaam als je wil – om van de dode huidcellen af te komen. Waarom? Dode huidcellen zorgen ervoor dat je benen er dof uitzien en voor de zomerproof benen willen we juist glans en een bruin kleurtje. Om ervoor te zorgen dat je huid er niet dof uitziet heb je dus een scrub nodig zodat je met ronddraaiende bewegingen de dode huidcellen weghaalt. 

Lees hier waarom scrubben zo belangrijk is.

2. Scheren
Als je je benen scheert is dit de tweede stap in je zomerproof benen-routine. Na het scrubben kun je namelijk nog beter op de huid scheren waardoor je haartjes zo ver mogelijk af kunt scheren. Tip: gebruik liever een kwalitatief beter scheermes dan een goedkoop mesje. Op die manier worden je benen namelijk een stuk gladder en kun je wondjes beter vermijden. Goedkope mesjes veroorzaken sneller wondjes.


Garnier Loving Blends bodymilk €5,19 (250 ml), €6,99 (400 ml)
Garnier Loving Blends Bodybutter €5,99

3. Smeren
Na het scrubben en scheren is het tijd om je huid af te drogen en je lichaam in te smeren met een bodylotion of bodybutter. Maar hoe weet je of je een lotion of butter nodig hebt? Heel simpel: kijk naar je huidtype. Heb je droge benen en voelt je huid na het scheren trekkerig aan? Ga dan voor de bodybutter. Als je huid verder vrij normaal aanvoelt is een bodylotion meestal goed genoeg om je huid te hydrateren na het scheren. Na het scheren oogt je huid soms wat droog en daarom is smeren belangrijk.

4. Zelfbruiner
Vervolgens kun je aan de slag gaan met zelfbruiner. Zelfbruiner gebruiken om jezelf een bruine kleur te geven is beter dan middagen lang bakken in de zon. Bovendien kun je witte melkflessen zo snel bruin krijgen, ideaal dus. Het enige wat je nodig hebt is zelfbruiner en een paar uur van je tijd. Omdat je je benen al hebt gescrubt, geschoren en ingesmeerd is de kans op zelfbruinervlekken kleiner en blijft de tan ook langer zitten. Wel zo fijn.

Lees hier welke zelfbruiners aanraders zijn.

‘s Ochtends
5. Olie
Je benen zijn glad, zacht en een stuk bruiner. Met andere woorden: (bijna) klaar om gezien te worden! Je kunt natuurlijk zo naar buiten stappen, maar als je wel van wat glans houdt kun je je benen ook nog even insmeren met een speciale body oil. Deze olie geeft je benen dus glans, maar verzorgt het ook tegelijkertijd. Sommige oliën verstevigen de huid, egaliseert het, voedt en/of vermindert striemen. Naast de mooie glans die het je benen geeft doet het dus meer voor je huid! 

Hoe maak jij je benen zomerproof?