Travel

Wat als je kiest voor geluk in plaats van voor zekerheid?

Dit is jouw leven. Wat maakt jou gelukkig? Wat wil je gezien, gedaan, beleefd, gevoeld en betekend hebben? Begin 2015 stelden wij onszelf deze vragen. Wij maakten toen de keus om in plaats van een baan te zoeken, zelf onze droombaan te creëren. In plaats van voor zekerheid te gaan, sprongen we in het diepe: op zoek naar geluk en ultieme vrijheid.

Soms is een goed idee meer voor de hand liggend dan je denkt. Het reizen, schrijven, fotograferen, creëren en ondernemen zit ons beiden in het bloed. Onze passies smelten samen in onze reis blog Meet You at the Bridge. De blog is voor en door reizigers, dromers en levensgenieters om te laten zien dat alles mogelijk is. Meet You at the Bridge is onze keus voor geluk.

Explore is my keyword
Dit is voor mij waar het leven om draait. Je tas inpakken en de wijde wereld intrekken. Naar plekken gaan waar nog nooit iemand van gehoord heeft. Leven met alleen de essentials die je nodig hebt. Slapen in tenten, bij locals thuis, op boten, in de jungle en onder de sterrenhemel op het strand. Ontmoet inheemse stammen die afgesloten van de moderne wereld leven. Leer over hen cultuur, geschiedenis en hun manier van leven. Word stapelverliefd. Voel de aarde onder je blote voeten en vind diepzee schatten. Dans onder de volle maan en beklim bergen. Verdwaal in een land, wandel door eindeloze doolhoven van oude straatjes, eet op lokale foodmarkten en doe elke dag iets nieuws. Sta op om 05:30 uur om de mooiste zonsopgang te zien en werk in een kantoor met een coole zee bries en wuivende palmbomen voor je neus. Leer de hipste hoofdsteden kennen als de achterzak van je broek, ontdek de beste rooftops en verborgen binnentuinen. Drink lokale koffie, bezoek wijngaarden en proef de allerbeste curry. Voel de connectie met mensen uit andere culturen, pik een vreemde taal op, of twee! Ontwikkel jezelf in je best mogelijke versie. Zie dingen die je je nooit had kunnen voorstellen en probeer alles waar je van droomde. Begrijp meer van de wereld waar we in leven door te ervaren. Realiseer dat de tijd nu is en dat een maandag net zo goed kan voelen als een vrijdag.  

Change is the only constant factor
Sinds Leslie en ik gestart zijn met Meet You at the Bridge voel ik hoe het is om je droom te leven. Elke dag te doen wat je het liefst doet. We zijn nu zeven maanden onderweg. Van vijf dagen niet douchen in de Trans Mongolië Express naar frisdrankautomaten in Shanghai waar je doorheen kunt stappen om uit te komen in een geheime cocktail bar waar de barman een ware alchemist blijkt. Mijn hart bonkt in mijn keel en de adrenaline giert door mijn lijf als we over het hek klimmen om foto’s te schieten van Nara Dreamland, een verlaten pretpark in Japan. Kippenvel van het wandelen over de lege Muur van China. De intense stank van kamelen in Gobi Woestijn. Een rooftopbar op de 100e verdieping met een adembenemende uitzicht over een miljoenenstad. Paardrijden tussen de besneeuwde bergtoppen in Siberië. Het con-ti-nu zoeken naar het hipste restaurant om te tippen, de ultieme foto spot, mijn zonnebril, telefoon, paspoort, pinpas, i-pod maar ook naar de juiste woorden als we plotseling voor een interview tegenover een geisha in Kyoto staan.  

Dit is een greep uit de bijzondere momenten van de afgelopen periode. Ik heb vlinders in mijn buik als ik er aan terug denk. Welcome to my dream. Gaan jullie mee?

Meet You at the Bridge is een blog voor en door reizigers, dromen plukkers en levensgenieters om te laten zien dat alles mogelijk is. Meet You at the Bridge reist met een open blik de wereld over, op zoek naar inspirerende mensen, culturen en natuur. Om een breder perspectief op de wereld te krijgen, dromen na te jagen, awareness te creëren en daarmee iets terug te geven aan de wereld en jou te inspireren! Ga mee op wereldreis en bezoek onze website, volg ons op Facebook en Instagram.

Wil jij ook graag reizen of heb je al een mooie reis gemaakt?

Door: Iris van Meet You at the Bridge