Beauty

Wake up call: dit gebeurt er als je slaapt met make-up op

Allemaal hebben we er wel eens schuld aan, het gebeurt soms na een avondje stappen of wanneer we eens écht geen zin hebben. Toch weten we (bijna) allemaal dat het ontzettend belangrijk is om elke avond je make-up eraf te halen en met een schoon, fris gezicht te gaan slapen. Maar waarom is dit eigenlijk zo belangrijk? Waarom kunnen we ons gezicht niet gewoon the day after schoonmaken? Girlscene zocht het uit…

Waarschijnlijk kun je niet ontkennen dat je wel eens bent gaan slapen met make-up op je gezicht. We weten stiekem wel dat dit ontzettend slecht is, maar waarom blijven we het dan toch doen? We kunnen niet langer meer de schuld blijven geven aan die biertjes in de kroeg, of die deadlines die je vandaag écht af moest hebben. Je make-up eraf halen heb je zelf in de hand.

Hoe vaker je slaapt met make-up, hoe meer je huid beschadigt. Maar zelfs door slechts één keer te slapen met een gezicht vol make-up raakt je huid al volledig uit balans. Je huid vernieuwt zich namelijk elke nacht en het gebruik van make-up kan dit proces beschadigen.

Daarnaast zijn er nog een aantal andere redenen waarom slapen met make-up mega slecht is:

1. Vanochtend vond je het super fijn dat je nieuwe lippenstift ultra long lasting was, nu vind je het om te huilen. Die restjes lippenstift zijn namelijk on-mo-ge-lijk om van je lippen af te halen en daarom besluit je maar te gaan slapen met de laatste beetjes roze nog op je mond. Stop, dit is een absolute no go! Slapen met lippenstift is super slecht en zorgt ervoor dat de lippen mega droog worden. De lippenstift trekt namelijk in de lijntjes waardoor de lippen droog worden. Haal daarom altijd alle overige restjes lippenstift eraf en scrub het liefst je lippen met een lipscrub. Wil jij wakker worden met kissable lips? Smeer dan altijd een laagje lippenbalsem op voordat je gaat slapen. Zo word je altijd wakker met gehydrateerde lippen :-).

2. Primer is steeds populairder om aan te brengen onder je foundation, maar slapen met primer op je gezicht is helemaal niet goed voor je. Primer sluit de poriën namelijk af en hierdoor blijven alle bacteriën waarmee je gedurende de dag in aanraking bent gekomen op je gezicht. De hele nacht is het voor de bacteriën op je gezicht een feestje. Ieuw! Iets wat ons niet zo aantrekkelijk en fris lijkt!

3. Wanneer je gaat voor een ‘panda-look’ lijkt het misschien verleidelijk om te gaan slapen met mascara op, maar dit kan ervoor zorgen dat de zakjes van je wimpers verstopt raken en gaan irriteren. Dit kan zelfs zorgen voor zwellingen en ontstoken oogleden. In het ergste geval kan zelfs het bindvlies op je oog gaan ontsteken! En alsof dat allemaal nog niet schocking genoeg was; slapen met mascara zorgt er ook nog eens voor dat je wimpers breekbaar worden. Niet doen dus, haal altijd je mascara eraf!

4. Slapen met make-up op maakt je instant ouder en niet op een manier dat we graag zouden willen ;-). Je gezicht wordt namelijk gedurende de dag blootgesteld aan verschillende factoren zoals zonlicht, wind en regen. Daarnaast kom je voortdurend in aanmerking met verschillende bacteriën en trekt make-up in de poriën. Wanneer je je make-up ’s avond niet verwijdert raken de poriën in je huid verstopt door alles wat opgehoopt zit. Deze verstoppingen zorgen ervoor dat de huid zich niet goed kan vernieuwen en krijg je meer rimpels.

5. Tot slot worden je poriën steeds groter naarmate je je make-up er niet af haalt. Door het gebruik van make-up worden de poriën afgesloten en wanneer je de make-up niet verwijdert raken deze verstopt. Op deze manier kunnen de natuurlijke oliën niet naar buiten en worden de poriën groter.

Wow! Voortaan besluit je wel anders als je erover denkt je make-up er niet af te halen!
 

Make-up remover / Wattenschijfjes 

Haal jij elke avond je make-up eraf voor het slapen?

Bron, bron, bron

Must reads 👀