News

Wtf: je kunt binnenkort naar de wc in de lift

In Japan is het een groot succes en binnenkort misschien ook wel in Nederland. Als je vaak met de lift gaat dan ben je wellicht heel blij met dit nieuws, want Nederlandse liften worden vanaf eind april uitgerust met een wc! En nee, het is geen traditionele wc maar een speciaal systeem. Hoe zo’n lift-wc er dan uitziet? Hier lees en zie je er alles over. 

Op de redactie keken we wel even op toen we dit persbericht binnen kregen. Een wc in de lift… zou het echt? In Japan zijn er al wc’s in liften, maar dat komt vooral doordat liften daar veel vaker vast zitten door aardbevingen. De situatie in Nederland is volgens het KNMI nog niet zo ernstig, maar Mitsubishi Elevator Europe neemt toch graag maatregelen om uitval van liften door externe factoren goed op te vangen.

Het toilet dat in Nederland wordt gelanceerd, is gemaakt op basis van het eerste model uit Japan (2015). Het ontwerp heeft een moderne uitstraling gekregen en kan een last van maximaal 185 kg dragen. Er is gebruikgemaakt van duurzaam hout, gerecycled plastic en non-toxic geurabsorbeerders. Daarnaast is het opbergvak vergroot om naast een wc-rol ook eten en drinken te herbergen.

Zo ziet de lift-wc eruit:

Als je dus een keer vast komt te zitten in de lift, hoef je je geen zorgen te maken. Je kunt gewoon naar de wc en er is ook eten en drinken binnen handbereik. Toch houden we sterk rekening met een 1 april grap…

Wat vind jij van een wc in de lift? Denk je dat het een 1 april grap is?