Lifestyle

9 boeken die jij deze zomer moet lezen

De zomer komt er aan! Bijna is het weer zomervakantie en kunnen we lekker relaxen in de zon. Met een voorraadje boeken aan je zijde ben je klaar voor eindeloze zonnige middagen. Ben je op zoek naar inspiratie voor zomerse boeken? Girlscene zet de leukste boeken van dit moment op een rijtje om je de hele zomer mee te vermaken! 

Als het zaterdag wordt – Nicci French
De nieuwste uit de Frieda Klein serie! Als je van spannende boeken houdt is deze serie echt een aanrader. Frieda Klein is een psychotherapeut die in de eerdere delen van alles heeft meegemaakt waardoor ze in dit deel een gunst aan een eerder personage moet verlenen. Ze wordt gevraagd om te beoordelen of iemand wel of niet gek is, maar er blijkt veel meer aan de hand te zijn dan op het eerste gezicht lijkt. Het is super spannend, goed geschreven en het leest vlot door: perfect voor een zomerse middag!

24 dagen – Guillaume Musso
Een liefdesverhaal dat eens niet voorspelbaar is, eindelijk! 24 dagen is een spannende chicklit. Arthur en Lisa worden in New York verliefd op elkaar, maar Arthur kan nooit van Lisa houden. Waarom niet? Er rust een vloek op hem die alles te maken heeft met de vuurtoren die hij van zijn vader heeft gekregen. Een beetje mysterieus deze beschrijving, maar dat is het verhaal ook! 

Hittegolf – Suzanne Vermeer
Suzanne Vermeer’s Hittegolf speelt zich af in de Algarve tijdens een hittegolf. De hoofdpersoon en haar Portugese vriendin zijn echter niet zo geinteresseerd in die hittegolf: er wordt een Hollywood-film opgenomen met allerlei knappe acteurs en dat is natuurlijk veel interessanter! Tot er een lichaam wordt gevonden en de zaak verband lijkt te hebben met de verdwijning van een meisje 7 jaar geleden. Hittegolf is een zomerse thriller die je echt niet weg kunt leggen voordat je weet wat er nou precies is gebeurd! 

Het meisje dat van IS won – Farida Khalaf
Geen feel good boek, maar wel heel indrukwekkend. Farida Khalaf is pas 18 jaar oud als ze samen met haar nichtje door IS gevangen wordt genomen. Ze worden als slavinnen verkocht en behandeld. Ze wordt verkracht, mishandeld en doorverkocht. Uiteindelijk vindt ze op wonderbaarlijke wijze haar nichtje terug en plannen ze samen een ontsnappingsplan. Dit boek is geen chicklit die je in een middagje wegleest, maar wel goed voor je ontwikkeling. 

Een verloren liefde – Iona Grey
Iona Grey combineert twee verhaallijnen in deze zoete roman. De ene verhaallijn speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog: een getrouwde Engelse vrouw wordt hopeloos verliefd op een Amerikaanse soldaat. In het heden vindt een Engelse vrouw hun brieven aan elkaar en gaat ze op zoek naar hun afloop. Dit verhaal is heerlijk om bij weg te dromen in de zon. 

Shopaholic grijpt in – Sophia Kinsella 
De nieuwste shopaholic mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje! Hoewel er al aardig wat shopaholic boeken zijn, blijven ze super leuk. In dit deel draait het minder om Becky zelf, maar vooral om haar familie en beste vriendin die haar hulp nodig hebben. Becky lijkt in dit deel wat verstandiger geworden te zijn maar blijft nog steeds haar hilarische zelf. 

Life on sneakers – Evi Renaux
Evi Renaux was klaar voor het leven zoals zij dat wilde, tot ze ineens ziek werd. Wat doe je als je ineens niet meer kunt doen wat je wilt doen? Dit verhaal is af en toe zielig, maar vooral heel erg positief en inspirerend. Ideaal om in de vakantie te lezen, zodat je alle tijd hebt om te overdenken of jij wel echt doet wat je leuk vindt in dit leven! 

Twintig regels liefde – Rowan Coleman
Nog een romantisch boek! Stella is een verpleegkundige die voor haar patiënten brieven naar hun geliefden schrijft. Deze mag ze echter pas op de post doen wanneer de patiënt is overleden. Deze belofte heeft Stella altijd gehouden, tot nu. Als ze de brief nu op de post doet kan er een liefde gered worden, die anders voor altijd weg is. Stella breekt haar belofte, doet de brief op de post en dan begint het verhaal over liefde die alles overwint. 

De hoge bergen van Portugal – Yann Martel
Yann Martel ken je misschien wel van het Leven van Pi. De hoge bergen van Portugal is zijn nieuwste boek. Het verhaal gaat over een patholoog die betrokken raakt bij een mysterieuze zoektocht van 35 jaar geleden. Als je van avonturen boeken met een spannende inslag houdt, is dit boek perfect voor jou. 

Francien laat je tieten nog eens zien – Francien Regelink
Francien ken je misschien van GirlsLove2Run. Ze was pas 15 toen ze een foto van haar borsten naar een vriendje stuurde. Zij dacht dat hij het wel voor zichzelf zou houden. Dit deed hij niet: op een dag hangen er kopieën door de hele school. Deze gebeurtenis heeft Francien haar hele leven achtervolgd en ze heeft besloten er mee naar buiten te treden. Met veel humor beschrijft ze hoe zij, met vallen en opstaan, deze gebeurtenis een plekje heeft gegeven. 

Elizabeth is zoek – Emma Healey 
Spannend en ontroerend. Maud is oud en vergeet alles. Maar in een briefje op haar zak staat: Elizabeth is zoek. In haar eigen handschrift. Haar omgeving probeert Maud ervan te overtuigen om het te laten gaan. Maar Maud kan het niet los laten en gaat op onderzoek uit om haar vriendin terug te vinden. Tijdens de zoektocht blijken er verbanden te zijn met de nooit opgeloste verdwijning van haar zusje. Dit boek is ideaal voor iedereen die van een spannend verhaal houdt zonder dat het eng wordt! 

Welk boek lijkt jou het leukst? Of wil je nog meer inspiratie?