Lifestyle

20 dingen die áltijd gebeuren tijdens Koningsdag

De dag dat heel Nederland oranje kleurt is aangebroken. Het is Koningsdag! Of je nou schatten op de vrijmarkt gaat scoren, zelf met een kleedje op de vrijmarkt gaat zitten of uit je dak gaat op één van de vele feesten: Koningsdag is elk jaar weer een feestdag om naar uit te kijken. Elke keer maak je dingen mee die alléén op Koningsdag kunnen gebeuren. Wanneer trek je anders van top tot teen oranje aan en vis je iets uit de grabbelton? Deze dingen herken je als je Koningsdag viert!

1. Het eerste wat je doet als je opstaat? De gordijnen open slaan om te kijken wat voor weer het is. Fingers crossed dat het droog blijft vandaag!

2. Je kleedt je áltijd verkeerd op Koningsdag: of je verkleumt in een rokje (‘s ochtends leek het zonnig!) of je zweet de hele dag omdat je dacht dat het koud zou worden. Grrrr!

3. Elke keer is het weer een dilemma: ga je de vrijmarkt op of ga je naar een groot feest?

4. Het volgende vraagstuk: met wie ga je dit jaar Koningsdag vieren? Iedereen gaat, dus bij wie moet je je aansluiten? AHHH.

5. Alle oranje accessoires die je hebt haal je weer uit de kast. Die kun je eindelijk weer gebruiken!

6. Je denkt meer na over je Koningsdagoutfit dan je wilt. Het is nog best lastig om er feestelijk oranje én charmant uit te zien.

7. Het is de enige dag van het jaar waar je er geen problemen mee hebt om over straat te gaan met compleet debiele accessoires zoals een oranje pruik of knaloranje opblaas kroon.

8. Of je die vlaggetjes nou leuk vindt of niet: je komt áltijd thuis met een vlaggetje op je wang. Of je arm. Of je nek.

9. Je komt mensen tegen die je al achttien jaar niet hebt gezien. Ook mensen die je helemaal niet wil zien, maar waar je tóch maar aardig tegen doet. “Heeee, lang niet gezien! Wat leuk!”

10. Je geeft altijd geld aan een schattig kindje dat muziek maakt. Maakt niet uit hoe vals het is, het is toch té cute!

11. Koningsdag is niét compleet zonder iets uit de grabbelton te halen. Ook al haal je er elke keer weer troep uit.

12. Koningsdag is niet bepaald goed voor de lijn. Er worden zoveel lekkere dingen verkocht op straat!

13. Maar Koningsdag is wél goed voor je portemonnee! Op geen enkele markt zijn zulke lage prijzen als op de vrijmarkt van Koningsdag. Jurkje van H&M voor drie euro? Score!

14. Je hoopt elk jaar dat je tegen een schat aan loopt op de vrijmarkt. Hoe cool zou het zijn als je ineens een designer item voor een prikkie kan kopen?

15. Je verbaast je iedere keer weer hoeveel troep mensen proberen te verkopen. Waarom zou iemand een afgekloven knuffelbeer willen kopen?!

16. Koningsdag is hét moment om oudhollandse spellen zoals tollen, hoepelen en sjoelen te spelen.

17. Je laat je elke keer weer verleiden tot spelletjes waarmee je veel geld kan verdienen. Ook al weet je dondersgoed dat het toch niet lukt. Maar wat als je een keer wél vijftig euro verdient?!

18. Je avondeten bestaat uit iets ongezonds zoals patat of loempia’s. Dat mag vandaag!

19. Op een dag als Koningsdag ben je een beetje trotser om Nederlander te zijn. Iedereen in het oranje… wat is Nederland toch een leuk land!

20 Hoe laag de prijzen ook zijn op Koningsdag, het tikt toch best aan. Aan het einde van de dag zie je wat de schade is… Oeps!

Wat ga jij vandaag doen?

Beeld: pixabay