Lifestyle

Hoe overleef je Koningsdag 2017 als je het niet gaat vieren?

Koningsdag is natuurlijk dé dag om je oranje outfit uit de kast te halen en om helemaal los te gaan! Even een kijkje nemen op de vrijmarkt en vervolgens lekker dansen tijdens een Koningsdagconcert. Maar, niet iedereen heeft zin in Koningsdag. Sommige meiden blijven het liefst de hele dag verwijderd van de oranjegekte. Maar maak je geen zorgen! Girlscene zet speciaal voor de thuisblijvers de leukste alternatieven op een rijtje.

Wees gerust, je bent heus niet de enige die geen zin heeft om Koningsdag te vieren. Al die mensen die volledig in het oranje door de stad lopen, die overvolle vrijmarkten en de veel te drukbezochte optredens… Koningsdag kan voor sommigen een groot drama zijn. Ben jij iemand die veel liever thuis blijft en Koningsdag ontwijkt? No worries! Jij hoeft je met deze tips zeker niet te vervelen.

# Netflix all day
Wat is er nu nog fijner dan met Koningsdag lekker series kijken? 27 april is de perfecte dag om een serie- of filmmarathon te houden. Kruip op de bank met lekker eten en drinken bij je. Misschien heb je wel een vriend of vriendin die Koningsdag ook wil vermijden. Spreek dan samen af om te Netflixen!

# Maak een wandeling
Zorg er bij dit alternatief voor dat je op een rustige plek gaat wandelen. Vermijd plekken zoals de binnenstad en andere locaties voor optredens. Het strand en het bos zijn over het algemeen heerlijk rustige plekken om fijn te wandelen. Liever iets meer uitdaging? Ga dan voor een workout in de natuur!

# Bakken
Koekjes, taarten, cakes of andere lekkere gerechten. Koningsdag is de perfecte dag om je terug te trekken in de keuken. Zorg dat je van tevoren alle ingrediënten in huis haalt zodat je meteen kunt beginnen. Combineer dit idee met het Netflix-idee zodat je na het bakken al je creaties op kunt eten terwijl je je lievelingsserie kijkt.


# Ga naar een pretpark
Als jij heel graag naar een bepaald pretpark wil gaan, ga dan vandaag! Koningsdag staat bekend als één van de rustigste dagen in pretparken en dierentuinen. Dus wil jij in alle rust genieten van een pretpark of dierentuin? Koningsdag is de dag!

# Verdien wat extra geld
Babysitten, oude spullen op Marktplaats zetten, je kledingkast opruimen en oude kleding online verkopen: allerlei manieren om op Koningsdag een extra zakcentje te verdienen. Babysitters zijn altijd welkom op dit soort dagen zodat papa en mama erop uit kunnen. Als jij graag wat oude spullen en/of kleding wil verkopen, is dit ook een mooie dag om dit te doen. Je ruimt op deze manier ook nog eens meteen je kamer op. Kun je al die oranje spullen meteen wegdoen. 😉

# Knutselen
Knutselen klinkt misschien wat kinderachtig, maar dit is het zeker niet. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag gaan met een DIY. Op het Girlscene Forum vind je verschillende DIY’s en andere inspiratie voor creatieve activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld ook aan de slag gaan met leuke decoratie voor in je kamer. 

# Ga er een dagje of weekend tussenuit
Boek een hotelovernachting aan de kust of ergens in het bos. De kans is klein dat je hier veel Koningsdaggerelateerde activiteiten tegenkomt en je bent er ook nog eens tussenuit. Je kunt dan de wandeling combineren met een reisje naar een andere stad of dorp. Als je met het openbaar vervoer gaat moet je wel even de reisplanners in de gaten houden. Deze zijn vaak aangepast in verband met Koningsdag. Tip: als je net de grens over gaat kom je geen oranjegekte tegen. Ideaal en je bent er ook nog eens zo!

# Maak jezelf zomerproof
Scheer je benen, doe een mooi nagellakje op, scrub je lichaam en zorg ervoor dat jij helemaal zomerproof bent. Vertroetel jezelf met maskertjes en andere overheerlijke verzorgingsproducten. Maak van Koningsdag een echte feestdag door jezelf eens in het zonnetje te zetten.

Wat ga jij doen met Koningsdag?

Beeld: Pixabay

Must reads 👀