Food

Deze producten eet jij al je hele leven verkeerd

Waarschijnlijk denk je er bij eten helemaal niet over na hóe je het eet, maar misschien is het tijd om dat toch eens te doen. Voor sommige producten bestaat namelijk een heuse etiquette. Er zijn speciale ‘regels’ hoe je bepaalde producten wel en niet moet eten. Ach, soms is het gewoon zo lekker om ongegeneerd je eten naar binnen te werken. Toch? 😉

#1 IJs uit een bak
Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Literbakken ijs zijn waarschijnlijk niet je beste vriend. Wanneer het ijs net uit de vriezer komt is het onmogelijk om er ook maar iets uit te scheppen. Hallo kromme lepel! De oplossing is gelukkig zo makkelijk. Houd de bak ijs even onder de warme kraan. Snijd het ijs vervolgens in stukken, net zoals je bij een cake of een brood zou doen. Zeg maar dag tegen Uri Geller taferelen met kromme lepels. 😉

#2 Chicken wings
Waarschijnlijk ben je het er wel mee eens dat chicken wings té lekker zijn. Tegelijkertijd is dit ook meteen één van de lastigste dingen om te eten. Heb jij wel eens chicken wings gegeten op de eerste date? Waarschijnlijk niet. Netjes en vrouwelijk chicken wings eten lijkt mission impossible. Ben jij benieuwd wat nu de perfecte manier is om chicken wings te eten? Bekijk dan het filmpje hieronder. 

Watch on YouTube

#3 Spaghetti
Is het dan echt mogelijk om spaghetti verkeerd te eten? Ja, helaas wel. Spaghetti mag je nooit, maar dan ook echt nóóit met een mes eten. Wanneer je in Italië je spaghetti met een mes snijdt wordt dit gezien als een belediging! Draai daarom altijd de spaghetti om je vork heen en laat dat mes maar veilig liggen.

#4 Aardbeien
Aardbeien heten in het Engels ‘strawberries’ en dat is niet voor niks! Straw betekent namelijk rietje en een rietje is precies wat je nodig hebt voor het eten van aarbeien. Je bent al snel geneigd een mes te gebruiken om het groene ‘kroontje’ van de aardbei af te snijden. Dit is zonde, want je snijdt vaak ook stukken aardbei weg. Duw het rietje vanaf de onderkant van de aardbei naar boven en je ziet dat je alleen het ‘kroontje’ verwijdert! Wanneer je gebruik maakt van de rietjes methode behoud je ook nog eens meer voedingsstoffen. 

#5 Doperwten
Doperwten zijn misschien wel het allerlastige ooit om te eten. Denk je ze eindelijk allemaal op je vork te hebben, vallen ze er allemaal weer af. Meestal gebeurt dit dan ook net voordat je de vork in je mond wil stoppen. Top! Voortaan moet jij de doperwtjes aan je vork spiesen. Hier kun je eventueel nog je mes voor gebruiken ter assistentie. Heb je aardappelpuree of iets anders op je bord liggen wat kan dienen als ‘lijm’? Gebruik dit om de doperwtjes te ondersteunen. Succes gegarandeerd.

#6 Taco’s 
Taco’s passen eigenlijk perfect in het rijtje van de doperwten. Een taco netjes opeten is een gigantische opgave. Wanneer je één hap neemt valt hij al in stukjes uit elkaar, maar soms is het al onmogelijk om je taco te vullen! Een handige tip is om je taco vast te klemmen tussen je vork. Zo blijft de taco op zn plek en kun jij gerust alles erin gooien wat je maar wil. Als je eenmaal gaat eten kun je de taco ‘beschermen’ door deze vast te pakken met sla of spinaziebladeren. Zo is de kans op knoeien een stuk minder groot.

#7 Appels
Is jou altijd verteld dat je het klokhuis van de appel niet kunt eten? Nou, denk daar nog maar eens goed overna. Eet de appel van onder naar boven, of andersom. Misschien moet je de zaadjes wel even weggooien. Je wil immers geen appelboom in je buik, maar naar het kijken van het volgende filmpje wil jij je appel vast niet meer anders eten! 😉

Watch on YouTube

Wat vind jij van deze food hacks? Ga jij dit nu ook anders eten?

Bron, bron

Must reads 👀