News

OMG! Durf jij na dit verhaal nog haarverf te gebruiken?

Wanneer het over beautyproducten gaat denk je waarschijnlijk niet snel na over de ingrediënten. Misschien is het toch een goed idee om dit wel te doen! Health vlogger Chemese Armstrong is namelijk het levende bewijs dat je toch echt wel kennis moet hebben van bepaalde beautyproducten. Vooral wat haarverf betreft. Geloof ons, dit wil jij niet meemaken!

Heel veel meiden verven hun haar wel eens of hebben hun haar altijd geverfd. Chemese Armstrong had al eerder haar lokken geverfd en was dit weer van plan. Chemese bezocht een speciale haarsalon waar zij de haarstyliste vertelde dat ze eerder eens een allergische reactie heeft gehad op haarverf. Om het zekere voor het onzekere te nemen voerde de styliste vervolgens een allergietest uit. Omdat er na 30 minuten nog geen reactie was op de haarverf besloot ze, samen met Chemese, dat het veilig was om de behandeling voort te zetten. 

De haarverf werd aangebracht en de bedoeling was om dit 2-4 uur te laten zitten. Chemese mocht dit zelf uitspoelen, dus ze kon naar huis en ze hoefde niet in de haarsalon te blijven. 

Onderweg naar huis kreeg ze al het gevoel alsof haar schedel in de fik stond. Het brandde gigantisch en ook begon haar gezicht langzaam op te zwellen. De zwellingen werden zo erg dat ze zelfs haar ogen niet meer open kon doen! De zwellingen werden alleen maar erger, ondanks dat ze de verf inmiddels had uitgespoeld. Uiteindelijk werd het zo erg dat ze besloot naar een ziekenhuis te gaan. Iemand anders moest haar brengen, want ze kon zelf niks meer zien!

Gelukkig hebben de artsen in het ziekenhuis de zwelling kunnen stoppen. Chemese werd met een EpiPen naar huis gestuurd zodat ze een eventuele tweede reactie zou kunnen tegengaan. Verschillende organisaties vertellen dat allergische reacties op henna bijna nooit voorkomen en dat deze reactie dus vrij uniek is. Chemese wacht nog op een reactie van de haarsalon, maar tot op heden heeft ze nog niks gehoord. Ze focust zich nu op haar gezondheid en zal voorlopig geen henna meer gebruiken. 

Wees dus altijd voorzichtig met beautyproducten en probeer zoveel mogelijk vooraf te testen of je eventueel een allergie hebt.

Gebruik jij weleens henna in een beautyproduct? 

Bron