Lifestyle

Welk type persoon ben jij in een groepschat?

Groepschats zijn meestal heel leuk en grappig en iedereen heeft zo haar eigen rol binnen een groepschat. Je hebt bijvoorbeeld diegene die continu de hele groepschat volspamt, maar er is ook altijd wel iemand die nooit iets zegt, maar wel alles leest! Er zijn maar liefst twaalf type mensen in een groepschat, ja echt waar! Welke ben jij? ​

De gangmaker
Jij bent altijd degene die het gesprek op gang moet houden. Is er al een tijdje niks gezegd in de groepschat dan zorg jij voor verandering! Meestal ben jij ook degene die de groepschat is begonnen. Je reageert (bijna) direct en je bent altijd één van de eersten om met een mooi verhaal te komen.

De observeerder
Jij ziet álles, maar je reageert (bijna) nooit. Iedereen weet ook dat jij alles hebt gelezen en iedereen heeft er vrede mee dat je nooit reageert. Eens in de zoveel tijd laat je eens iets van jezelf horen in de groepschat, maar dit is zeer zelden.

De pester
Jij vindt bijna nooit iets goed en je laat dit ook zeker merken. Je bent het bijna nooit eens met de anderen en je gaat overal tegenin. Je bedoelt dit niet als haat naar je mede groepschatters, maar jouw mening moet zeker gehoord worden.


De ja’er
Deze is heel simpel: jij bent diegene die overal ja op zegt. Je vindt alles prima en je wil overal mee instemmen. Of er iemand super last minute nog mee gaat naar de stad? Ja! Jij doet zeker mee.

De geest
Eigenlijk ben jij compleet nutteloos in de chat. Je leest de berichten veel te laat of helemaal niet, je reageert nergens op en je doet eigenlijk helemaal niks met de groepschat. 

De planner
Jij bent diegene die iedereen bij elkaar wil hebben. Dit is natuurlijk niet altijd even makkelijk, maar jij geeft niet op. Jij komt met opties en als het eindelijk gelukt is zegt er toch weer iemand af. 

De nietsnutter
Jij bent net geen geest, maar in tegenstelling tot de geest laat jij jezelf weleens horen. Je bent aanwezig en je zeg af en toe wat, maar je opmerking maakt niet echt een verschil. Meestal reageer jij met een ‘haha’ of een random emoji. 

De iets te veel inputter
Jij bent het tegenovergestelde van de nietsnutter. Jij geeft veel commentaar en reageert op alle berichten in de groepschat. Jij laat jouw mening duidelijk weten, maar je bent ook weer niet té overheersend.

De Kanye West 
Hier bedoelen wij dus mee dat je misschien iets te veel zelfliefde hebt. Alles in de groepschat gaat over jou en zodra de aandacht even weg lijkt te vallen zorg jij er wel weer voor dat het terugkomt. 

De zondebok
Jij bent altijd diegene die zwart gemaakt wordt in een groepschat. Niemand vindt jouw ideeën goed en je wordt bijna altijd weer afgebrand. Als je dit echt vervelend gaat vinden is het misschien een idee om dit wel even aan te geven.

De verantwoordelijke
Ben jij diegene die altijd voor alles en iedereen opkomt? Dan ben jij de verantwoordelijke van de groepschat! Als jij merkt dat er iemand ‘gepest’ wordt of als iemands idee afgekraakt wordt dan kom jij voor diegene op. 

De vreemdeling
Weet jij zelf eigenlijk niet zo goed wat je in de groepschat doet? Weten jouw mede groepschatters eigenlijk ook niet zo goed wie jij bent? Hoe kom jij in hemelsnaam in deze groepschat terecht en wat moet je nu eigenlijk zeggen? Als je deze dingen herkent ben jij dus een echte vreemdeling.

Gebruik jij veel emoji in je chats? Lees dan dit artikel eens.

Welk type groepschatter ben jij?

Bron

Beeld: Pixabay

Must reads 👀