Lifestyle

De leukste cadeautjes voor Moederdag

Het leukste is om je moeder spontaan eens te verrassen, maar er is één dag in het jaar dat je je moeder écht in het zonnetje moet zetten. Dit jaar is Moederdag op zondag 8 mei, dus het wordt de hoogste tijd om een cadeautje te bedenken en te kopen. Weet je niet goed wat je kunt kopen of wat je kunt doen voor je moeder dit jaar? Wij helpen jou graag!

Moederdag wordt ieder jaar weer op een zondag gevierd. Meestal is Moederdag op de tweede zondag van mei. Moederdag wordt bijna overal ter wereld gevierd en in bijna elk land wordt het weer op een andere dag in een andere maand gevierd. Je moeder zal het waarschijnlijk waarderen als je af haar af en toe eens even spontaan in het zonnetje zet, maar Moederdag is ook zeker een goede gelegenheid. 

Een workshop
Bloemschikken, cupcakes maken, bonbons maken: er zijn ontzettend veel workshops die leuk zijn voor jou om samen met je moeder te doen. Het gaat er vooral om dat jullie gezellig samen bezig zijn en je moeder zal ongetwijfeld heel erg genieten van een activiteit samen met jou. Op internet kun je heel veel workshopmogelijkheden vinden bij jou in de buurt.

Een brief
Heb je niet veel geld te besteden of wil je er misschien bijna geen geld aan besteden? Schrijf je moeder dan een leuke brief die recht uit je hart komt. Vertel haar wat je allemaal zo leuk aan haar vindt en waarom je zo blij bent dat ze jouw moeder is. Je kunt eventueel het schrijven van deze brief combineren met een leuk cadeau zoals een workshop, etentje of iets anders. Zet de tissues maar vast klaar!

Een verwenpakketje
Maak zelf een leuk verwenpakketje voor je moeder! Koop bijvoorbeeld een leuke mand of dienblad en doe hier allerlei verzorgingsproducten in zoals douchegel, gezichtsmaskers en een heerlijke scrub. Maak het pakketje af door je moeders lievelingssnacks toe te voegen. Is ze dol op chocolade? Koop dan haar lievelingschocolade en doe dit ook in de mand of op het dienblad. 

Bloemen
Bijna alle moeders zijn dol op bloemen. Mooie rozen, tulpen of een heel mooi boeket. Bloemen zijn dan misschien wel tijdelijk, maar veel moeders vinden dit één van de leukste cadeaus om te krijgen. Zorg wel dat je goed geinformeerd bent over je moeders lievelingsbloemen zodat je niet perongeluk de bloemen koopt die ze juist verafschuwt. 

Accessoires 
Een mooie ring, een ketting of een armband. Vrouwen zijn dol op accessoires! Verras je moeder met een leuke accessoire. Dit hoeft natuurlijk geen ontzettend dure aankoop te zijn. Wil je het Moederdagcadeau iets persoonlijker maken? Dan kun je erover nadenken om iets te laten graveren in het sieraad. Denk bijvoorbeeld aan jouw naam of je moeders naam, of allebei. Zo geef je die personal touch

Een nachtje weg
Dit is misschien niet voor iedereen toegankelijk omdat het wel wat prijziger is, maar het kan een leuk cadeau zijn om je moeder te verrassen door haar een nachtje mee weg te nemen. Er zijn verschillende websites die goedkope arrangementen hebben voor een nachtje weg. Kijk bijvoorbeeld eens hier.

Een etentje
Lunchen, dineren of misschien wel een High Tea of een High Wine. Dit is een cadeau waar je zelf ook van kunt profiteren. Tijd doorbrengen met je moeder is iets wat haar ongetwijfeld heel dierbaar is. Als jullie te weinig tijd met elkaar doorbrengen is dit cadeautje helemaal een winner, maar ook als jullie elkaar veel zien en veel samen zijn is dit alsnog een leuk cadeau.

Leuke dingen voor in huis
Het is altijd leuk om dingen te geven die blijvend zijn. Als je graag iets blijvends wil kopen kun je ook denken aan leuke spulletjes voor in huis. Een mooi schilderij, een leuk beeldje, kaarsen, kussens of andere accessoires. Bij winkels als Action en Xenos kun je al voor weinig geld leuke dingen kopen.

Wat vind jij leuk om aan je moeder te geven met Moederdag?

Must reads 👀